Онлайн срещата на европейската младеж (EYE) успя да събере младежите

...
Онлайн срещата на европейската младеж (EYE) успя да събере младежите
Коментари Харесай

Как младите хора могат да влияят на политиката на ЕС след COVID-19?

Онлайн срещата на европейската юноша (EYE) съумя да събере младежите с високопоставени политици, специалисти и инфлуенсъри, с цел да обсъдят ролята на Европейски Съюз в подтекста на рецесията с COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал в София.

Започва последната седмица от „ EYE онлайн “, след отлагането на EYE2020 заради пандемията, в която младежи от цяла Европа и отвън нея ще имат опцията да се срещнат виртуално и да обменят отзиви с специалисти, законодатели, деятели и инфлуенсъри. Събитието ще отговори на въпроси на младежите, свързани с ролята на Европейски Съюз в подтекста на рецесията с COVID-19.

Европейска комисия обезпечава още 50 млн. евро за посрещане на филантропични потребности на три континента

През цялата седмица участниците ще имат опцията да дебатират с високопоставени оратори, като да вземем за пример ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли, заместник-председателите на Екологичен потенциал Катарина Барли и Отмар Карас, ръководителя на ЕЦБ Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 както и редица еврокомисари и евродепутати.

Председателят Давид Сасоли, който ще закрие събитието в петък, 29 май, показа: „ Стремим се да откриваме благоприятни условия даже в сложните моменти. „ EYE онлайн “ извежда европейското младежко събитие на последващо равнище, като разрешава на още повече младежи от Европа и отвън нея да вземат участие в демократичния спор и да изразят своите хрумвания за бъдещето на Европа. Така EYE става още по-достъпно и приобщаващо за всички “.

Програмата на „ EYE онлайн “ започва на 7 април, откакто стана ясно, че събитието, което се организира на всеки две години в Страсбург, не може да се организира тази година заради пандемията от ковид. Последната седмица от събитието (понеделник 25-и до петък 29-и) включва няколко интерактивни сесии: спор с основни европейски законодатели, сесии по отношение на това какво съставлява работата на един евродепутат или вербален преводач и няколко дискусионни групи на разнообразни тематики.

Председателят Д. Сасоли ще взе участие в закриването на събитието, озаглавено „ В обувките на ръководителя на Екологичен потенциал “, с цел да показа ежедневната си работа, най-много в тези предизвикателни времена, както и отговора на Парламента по отношение на COVID-19 и пътя напред след актуалната рецесия.

Заместник-председателите на Екологичен потенциал отговарящи за връзките, Катарина Барли и Отмар Карас, ще открият финалната седмица в понеделник и ще отговорят на въпроси от участниците, свързани с работата на Европейски Съюз по отношение на рецесията.

Председателят на Европейската централна банка, Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981, е измежду няколкото гостуващи оратори. Тя ще разиска отговора на пандемията, наблягайки на нейното влияние над хората, предприятията и банките.

Участниците също по този начин ще могат да споделят отзиви за това по какъв начин младежите могат да въздействат в оформянето на политики след COVID-19, без да напущат дома си. Други сесии обгръщат въздействието на COVID-19 върху младежката подвижност, по-специално стратегиите „ Еразъм+ “ и „ Европейски корпус за взаимност “, пазара на труда, неравенствата в опазването на здравето, както и изключителното състояние във връзка с климата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР