Онлайн системата за гласуване в Русия се срина, съобщи комисията,

...
Онлайн системата за гласуване в Русия се срина, съобщи комисията,
Коментари Харесай

Онлайн системата за гласуване в Русия се срина

Онлайн системата за гласоподаване в Русия се срина, заяви комисията, която дава отговор за изборите в страната, които се организират през днешния ден. Причаната за срутва е огромния брой хора, опитващи се да гласоподават, съобщи ДПА.

В първия от трите дни за гласоподаване към 500 000 души в Москва желаеха да пуснат своя глас онлайн още сутринта, сподели Централната изборна комисия.

Смята се за несъмнено, че 71-годишният съветски президент Владимир Путин ще излезе победител за пети път. Социолозите в Русия към този момент предвидиха, че президентът, който е на власт от съвсем четвърт век, ще получи над 80% от гласовете.  Това ще бъде най-високият му резултат до момента.

Властите в Москва желаят да има допустимо най-висока изборна интензивност, с цел да дефинират вота като законен.

Гласуването беше проведено частично като фестивал с фолклорна музика и артисти.

Много изтъкнати политици, в това число външният министър Сергей Лавров и министърът на защитата Сергей Шойгу, гласоподаваха рано сутринта.

Председателят на партия „ Справедлива Русия “ – Сергей Миронов, който намерено поддържа Путин, пусна попълнената си бюлетина, без да е сложена в плик, в транспарантна урна.

Путин има трима противници, което би трябвало да придаде доверие в изборния развой. Но те освен нямат късмет против него, а също по този начин демонстрират, че са с другарски настроени към Кремъл политически възгледи и нормално показват поддръжка за Путин.

На претендентите, които говореха против войната в Украйна на Путин, не беше разрешено да се кандидатират.

Наблюдатели на изборите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) не бяха поканени.

Надзорничката на изборния развой и близка довереничка на Путин, Елла Памфилова, сподели, че над 333 000 души ще следят изборите и всичко протича " обикновено ".

За разлика от нея, самостоятелната организация „ Голос “ („ Глас “), която е политически преследвана в Русия, заяви, че на никое място няма ситуирани същински наблюдаващи на изборите.

Москва дефинира броя на гласоподавателите в Русия на 114 милиона, само че това число включва и 4,5 милиона поданици от окупираните елементи от украинските Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. В допълнение към тях още два милиона руснаци, живеещи в чужбина също имат право на глас.

Гласуването в голямата страна, с 11 часови зони ще продължи до неделя вечерта, като последните изборни секции ще затворят в Калининград на Балтийско море в 20 ч. локално време (18:00 ч. по Гринуич).

Първите планирани резултати се чакат незабавно по-късно, до момента в който по-надеждни резултати няма да са налични до късно вечерта или рано сутринта в понеделник, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР