Онлайн продажбите в САЩ ще се увеличат повече от 2

...
Онлайн продажбите в САЩ ще се увеличат повече от 2
Коментари Харесай

Онлайн продажбите в тази държава ще минат $1 трилион

Онлайн продажбите в Съединени американски щати ще се усилят повече от 2 пъти, надхвърляйки 1 трилион $ годишно, през идващото десетилетие.

Очаква се годишният ритъм на напредък на електронната търговия да бъде към 9%, се споделя в прогноза на консултантската компания FTI Consulting.

Покупките, направени онлайн, съставляват 12% от общите продажби на дребно в Съединени американски щати и 50% от общия растеж на продажбите през миналата година. Общият им размер сега е 445 милиарда $.

Онлайн продажбите набъбнаха с 15.5% през второто тримесечие на 2017 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Възходящата наклонност е реалност от 2015 година, защото американците последователно се отхвърлят от физическите магазини.

" Въздействието на ускоряващия се напредък на онлайн продажбите е явно през последните 2 години, с нараснали равнища на банкрути на търговци на дребно и оповестено закриване на магазини в среда без криза ", споделя Криста Харт, старши ръководещ шеф на FTI.

" Ако продажбите онлайн се удвоят до 2023 година, както чакаме, магазините ще би трябвало да се борят с вероятността да изгубят същия размер продажби през идващите 6 години, който изгубиха и през предходните 16 години ", изясни тя.

 Битката на колосите: Walmart нанесе пряк удар на Amazon
Битката на колосите: Walmart нанесе пряк удар на Amazon

С нова алтернатива търговецът се бори в конкуренцията

Доминацията на Amazon

Онлайн търговията на дребно в Съединени американски щати и в бъдеще ще бъде доминирана от Amazon. Общият дял на компанията на Джеф Безос от онлайн продажбите ще нарасне до 53% до 2027 година, спрямо 34% през 2016 година Така най-големият електронен търговец ще държи съвсем 12% от продажбите на дребно в Съединени американски щати до 2027 година спрямо 4% сега.

Първоначално проектирана като онлайн платформа за търговия на дребно, Amazon съумя да спре обичайните търговци на дребно, които се пробваха да запазят темпото си.

" Фрустрацията за доста търговци на дребно е, че даже и построяването на комплицирано и скъпо универсално дружество до момента ги държеше в играта, вместо да докара до възобновяване на рентабилността ", сподели Харт.

 Amazon наема 120 000 души по празниците
Лидерът в електронната търговия наема 120 000 души по празниците

Очаква се този сезон купувачите да похарчат до $682 милиарда за дарове

Активно извършване на покупки по празниците

Засилващият се онлайн бизнес се чака да усили общите продажби за празничния сезон в Съединени американски щати и през тази година, който нормално съставлява 20-40% от годишните продажби за доста търговци на дребно.

Американската асоциация за търговия на дребно предвижда, че продажбите, които не са свързани с физически магазини (това включва онлайн продажбите), до края на годината ще набъбнат с 11 до 15% до към 140 милиарда $. През 2016 година тези продажби са се нараснали с 12,6%.

Единственият бранш, в който потребителите все не са минали всеобщо към онлайн платформи, е този на питателните артикули. В момента онлайн продажбите съставляват по-малко от 2% от продажбите на храни, а FTI счита, че проникването на пазара няма да надвиши даже 19% през идващото десетилетие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР