Онлайн платформата за медиация е създадена към Районния съд в

...
Онлайн платформата за медиация е създадена към Районния съд в
Коментари Харесай

Заработи онлайн платформа за медиация към Районния съд в Русе

Онлайн платформата за медиация е основана към Районния съд в Русе по европроект. Това заяви Деана Димова от съдружие "Център Динамика ", която е началник на плана.

Основната цел на платформата за медиация е да способства за потреблението на различни способи за решение на правни разногласия в работата на Районния съд в Русе. Тя включва интерактивен въпросник, заяви Българска телеграфна агенция.

Той е създаден като гъвкава система за предоставяне на най-пълен отговор на зародилите проблеми на родители в фамилен спор. В взаимозависимост от отговорите искащите да се възползват от безплатната услуга онлайн биват прехвърляни на доуточняващи въпроси, в края на които се получава изчерпателна информация за медиацията, периодите на осъществяване и нужните финансови запаси.

Например, при проблем за преустановяване на персонални взаимоотношения сред двама души със подписан брак, създаденият инструмент трансферира към въпроси като: "Имате ли деца под 18-годишна възраст? ", "Кой от двамата родители предпочитано поставя грижи? ", "Как бихте описали връзките си с другия сътрудник? " и други.

След това системата генерира отговор, като един от тях е "Вашият проблем е извънредно подобаващ за разрешаване посредством процедура по медиация ".

Димова изяснява, че медиацията съставлява прийом за извънсъдебно разрешаване на разногласия. Ръководи се от вписан към Министерството на правораздаването посредник. Той изслушва и направлява спорещите за намиране на взаимноизгодно решение. Постигнатото съглашение следва да бъде утвърдено от съда, като наличието на съпрузите е наложително. Партньори по плана са клуб "Отворено общество " в Русе и Районният съд в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР