Онлайн пазаруването крие сериозни рискове от измами за потребителите. По

...
Онлайн пазаруването крие сериозни рискове от измами за потребителите. По
Коментари Харесай

Вижте как ЕК защити потребители и търговци от измами

Онлайн извършването на покупки крие съществени опасности от измами за потребителите. По тази причина предходната година Европейска комисия излезе с пакет законодателни ограничения, които имат за цел да защитят всеобщия консуматор.

Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите, изясни в утринния блок на Българска национална телевизия какво се крие зад тези законодателни ограничения на Европейска комисия.

„ Това са няколко неща, които прибавят повече права за хората, които пазарят. В цифровия пазар има повече сигурност за потребителите – търговец ли е, физическо лице ли е. Отделно от това в интерес на търговците се прибавят и някои текстове – да вземем за пример, по кое време стартира да тече 14 – дневния период за връщането на парите при право на отвод, по кое време стоката е пробвана или единствено използвана. Досега нямаше ясни правила и това създаваше условия за разногласия “, сподели той.

„ Всичките ограничения целят повишение на сигурността. Допускам, че те ще дадат своя на практика резултат “, добави Маргаритов.

„ Всяка година към 20%-30% се покачва броя на хората, които пазарят в интернет “, сподели още ръководителят на КЗП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР