Онлайн часовете трябва да са най-много по 40 минутиВидео: btv

...
Онлайн часовете трябва да са най-много по 40 минутиВидео: btv
Коментари Харесай

МОН обмисля локално преминаване към дистанционно обучение за всички

Онлайн часовете би трябвало да са най-вече по 40 минутиВидео: btv

„ Даваме опция да се взима решение, което е обусловено от обстановката в съответната община или област “.

Това поясни зам.-просветният министър. МОН обмисля локално прекосяване към дистанционно обучение на всички ученици при утежняване на епидемиологичната конюнктура.

 Онлайн часовете би трябвало да са най-вече по 40 минути

„ Даваме опция да се взима решение, което е обусловено от обстановката в съответната община или област, както и от съответната обстановка в даденото училище. За благополучие има и образователни заведения, където не са регистрирани случаи на коронавирус “, сподели в “Тази заран “ по bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите ѝ е доста значимо малките ученици от начален стадий да бъдат присъствено в класната стая.

„ Локалният принцип е доста по-верният в тази ситуация, тъй като имаш директен взор върху обстановката – какъв е броят на отсъстващите ученици, на отсъстващите учители, на карантинираните ученици и учители или паралелки “, изясни Михайлова.

Според нея е значимо да се има поради и преобладаващото мнение на родителите и то се знае авансово от шефа на училището. Михайлова даде образец с училище в Търговище, където са подадени над 200 молби от родители за прекосяване към отдалечена форма на обучение.

На въпрос какъв брой би трябвало да е дълъг един онлайн час, зам.-просветният министър сподели, че той би трябвало да е по-кратък от класическия. Сега часовете при по-големите ученици е 45 минута, а при онлайн обучението би трябвало да до 40 минути.

Часовете може да са и 30 минути според от гимназиалния или прогимназиалния стадий. За най-малките пък, съгласно нея, би трябвало да е до 20 минути.

„ Трябва да се съблюдава тази хигиена, която е наложителна от позиция на здравословните и безвредни условия “, каза Таня Михайлова.

Към днешна дата 623 са учениците, регистрирани с коронавирус. Карантинирани са близо 13 000 ученици и 117 паралелки. 859 са учителите с потвърден COVID-19.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР