Онлайн банкиране - от много години това не звучи нито

...
Онлайн банкиране - от много години това не звучи нито
Коментари Харесай

5 случая, в които банковият клон е по-добър от онлайн услугите

" Онлайн банкиране " - от доста години това не звучи нито ужасно, нито екзотично. От една страна, цифровите устройства към този момент са в ръцете на по-голямата част от хората, които биха употребявали банкови услуги и по този начин терзанията от непознатото доста понижават. От друга, самите финансови институции вложиха време и средства, с цел да създадат платформите си доста по- " гостоприемни " и в следствие наподобява като че ли със съответното мобилно приложение можеш да правиш безусловно всичко.

Защо тогава банковите клонове не отиват в историята? Отговорът е елементарен - и през 2023 година има услуги, които е или невероятно, или доста по-трудно да се вършат онлайн спрямо разновидността " лице в лице ". Ето ви няколко образеца:

По-свободен достъп до пари в брой

Да, можете да теглите и внасяте на банкомат, само че това надалеч не изчерпва всички вероятни случаи, в които може да ви потрябва кеш.

Трябва ви по-голяма сума от дневния ви предел? Разчитате да не ви дадат 3000 лева на банкноти от по 20 лева? Искате незабавно да можете да управлявате парите, които внасяте? Ще се наложи да отидете в клон. Освен всичко друго, когато приказваме за изтегляне и внасяне на огромни суми, това просто е доста по-безопасният вид.

По-ефективно и бързо подпомагане

Всяка банка разполага с разнообразни канали за обслужване на клиенти - колцентър, чат, е-поща и така нататък Обикновено този вид подпомагане е ефикасен, само че не постоянно е най-бързият - може да се наложи да започнете връзка с един чиновник, той да ви трансферира на различен, да чакате мнение от трети и така нататък

Когато отидете в по-голям банков клон с проблем, който е по-комплексен, целият развой по разрешаването е допустимо да се окаже по-бърз.

Възможност за работа с физически документи

Банките усъвършенстваха много вариантите за е-подпис на документи през своите платформи, само че към момента за едно или друго ще ви се наложи да отидете в офис и да употребявате аналогова писалка върху аналогов лист хартия.

Освен всичко друго, несъмнено не бихме ви предложили да теглите заем или да си издавате нова кредитна карта единствено с четене на общите условия на екрана на смарт телефона. Най-добре е да се запознаете с продукта на място, да изискате съответстващи документи, да ги разгледате на мира в домашни условия и по-късно при втора среща с обслужващия чиновник да зададете всички зародили въпроси преди да вземете решението си.

Разследване на злоупотреби

Един от най-големите проблеми при непозволена приложимост на данните ви онлайн е изобщо да удостоверите пред системите на банката кой сте вие. Затова и разходката до банковия клон с персонален документ в себе си ще ви спести най-малко няколко дни страдания през електронната система.

Освен това, когато правите сложна интервенция с огромни средства прекомерно постоянно е добре да знаете кой тъкмо е служителят, който ви асистира. Това е доста по-лесно на място, в сравнение с онлайн.

Персонализация

Народите на Южна Европа имаме една несъмнена обща линия - по-спокойни сме, когато работим с едни и същи хора. Всеки от нас си има " персонален " автомонтьор, водопроводчик, ортодонт и коафьор. По същия метод някои банки оферират т.нар персонален банкер, само че също така след няколко визити в най-близкия ни клон и сами можем да установим връзки със чиновник, който към този момент познава нашата потребителска история и продуктите, които ни интересуват. Това е потребно.

Онлайн платформите натрупат доста данни за нас - всяка транзакция, всяка прегледана продуктова страница, всяко прочетено известие. Това дава съществени благоприятни условия за персонализиране на предложенията, само че мнозина си остават традиционалисти и избират да получават специфичните си оферти от жив човек.

В умозаключение

Може би най-хубавото е, че при всеки от горните случаи има доста огромна възможност да получите бързо и умело обслужване, тъй като на все по-малко хора се постанова да вървят до банката за тривиални неща като преводи, информация за IBAN и наличия по сметки или за данни за заема, който изплащат.

Всичко това е 24/7 налично в онлайн платформите на множеството банки и в техните мобилни приложения. Така получавате най-хубавото от двата свята - за рутинните действия просто е належащо да отключите смарт телефона си, а за всичко по-специфично можете умерено да се обърнете към чиновник онлайн.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР