Онлайн аукционът eBay подаде съдебен иск срещу гиганта в електронната

...
Онлайн аукционът eBay подаде съдебен иск срещу гиганта в електронната
Коментари Харесай

eBay и Amazon в съдебна битка

Онлайн аукционът eBay подаде правосъден иск против колоса в електронната търговия Amazon. Ищецът твърди, че конкурентната компания е привлякла нелегално негови клиенти-търговци, написа TechNews.

Именно продавачите са най-важният актив на онлайн платформите за електронна търговия, защото всяка транзакция им носи комисионна. Така оперират eBay и онлайн магазинът Amazon, предоставяйки своите платформи на самостоятелни търговци.

По-рано тази седмица eBay подаде правосъден иск против Amazon, в който упреква онлайн колоса в потребление на противозаконни схеми за привличане на огромни продавачи от платформата на аукциона.

Още при започване на октомври eBay изпрати писмо до Amazon, с което го прикани да приключи противозаконната процедура. По данни на eBay, минимум 50 представители на Amazon по целия свят са употребявали системата за директни известия, с цел да се свържат със стотици огромни продавачи в eBay и да ги убедят да преминат към платформата на Amazon.

Според документа, тези дейности се координират от централата на Amazon, за което свидетелства огромният брой сметки, основани от IP адреси на Amazon, и това, че известията са написани по един образец. Показателно е също по този начин, че притежателите на тези сметки не са показали друга интензивност, с изключение на да изпращат въпросните известия.

Впоследствие, кореспонденцията е осъществявана отвън системата за продан на известия, което е неразрешено в правилника на eBay – както и рекламата на други услуги. Ищецът твърди още, че описаната процедура е прилагана от Amazon в продължение на доста години.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР