Онлайн аудио стрийминг услугата Spotify обяви, че ще отвори платформата си

...
Онлайн аудио стрийминг услугата Spotify обяви, че ще отвори платформата си
Коментари Харесай

Spotify отваря платформата си за платени подкасти

Онлайн аудио стрийминг услугата Spotify обяви, че ще отвори платформата си за платени подкасти, съобщи Франс прес. Промяната бележи завършек на преобладаващия стопански модел в този сегмент, основаващ се на рекламата. Идните месеци Spotify ще предложи на няколко продуценти в Съединени американски щати да пуснат тестово платени подкасти посредством платформата за основаване Анхор (Anchor).

Инициативата е в резултат в желанието на аудио стрийминг платформата да даде на основателите на аудио наличие опцията да избират най-хубавия стопански модел за тях, изясни съоснователят на един от филиалите на компанията Майкъл Миняно на конференция, отдадена на последните нововъведения на платформата.

Основните подкаст платформи като Apple Podcast, Spotify, iHeartRadio, Castbox предлагат наличието си гратис. Това е историческият модел на този формат, който частично изяснява големия им напредък през последните години.

Възнаграждението на основателите на аудио наличие идва главно от реклами, чийто оборот нараства, само че по-бавно, в сравнение с предлагането на самото наличие.

Годишният отчет на Ай Ей Би/ПрайсуотърхаусКупърс (IAB/PwC) през юли залагаше на напредък от 14,7 % на рекламния оборот на подкаста в Съединени американски щати през 2020 година до близо 1 милиард $.

Цифрата е много скромна по отношение на 12,6 милиарда $ доходи от реклама, които се чака да записват локалните радиа в Съединени американски щати през 2021 година, съгласно профилираната компания Би Ай Ек Адвайзъри сървисис.

Освен това Spotify възнамерява съвсем да удвои териториите, на които оперира, лансирайки услугата си в още 85 страни. измежду тях са Бангладеш, Белийз, Бутан, Гана, Нигерия, Пакистан, Самоа, Танзания, Шри Ланка и Ямайка, съобщи CNBC.

С новата агресия стрийминг платформата, която бе стартирана през 2008 година, ще стане налична в общо над 170 страни. Към момента броят на потребителите ѝ на месечна база е към 345 млн. души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР