Онкологичните заболявания - бичът на новото време.И докато в световен

...
Онкологичните заболявания - бичът на новото време.И докато в световен
Коментари Харесай

Зов за помощ! Ракът преобърна живота на Ивелина. Нека й помогнем

Онкологичните болести - бичът на новото време.

И до момента в който в международен мащаб множеството от тях са лечими, у нас диагнозата рак продължава да е равносилна на смъртно наказване . С какви компликациите се сблъска един онкоболен в България? Помага или пречи страната? Историята на младо момиче, което се бори със системата и за живота си описват Мариана Торманова и Таси Асенов в Канал 3.

Ивелина е единствено на 26 години. Работи като търговски представител излиза с другари и всеки ден става с усмивка…Защото обича живота. Докато един ден изненадващо не схваща най-тежката диагноза. Ракът прекатурва живота ѝ и този на фамилията ѝ.

И това е единствено първата крачка към  лекуване то, която се оказва несполучлива. Едва след месец стартира химиотерапията, а в този момент единственият късмет на  момиче то е да се лекува в Турция. Само 90 хиляди лв. още са нужни, с цел да спасят живота на Ива. Да ѝ върнат деня, в който преди да заспи няма да си мисли дали ще се разсъни още веднъж,… с усмивка на сутринта.Толкова трябват, с цел да заплати процедурите, които ще ѝ бъдат осъществени в непознатата страна. Оказва се обаче, че надалеч от родината получава по-добро отношение и вяра, която у нас не вижда.

Приятелите на Ива са създали Facebook група и благотворителен базар, още веднъж в обществената мрежа – „ Да помогнем на Ивето ” и базар – „ За усмивката на Ивето ”. В тях всеки искащ може да помогне с каквото има, написа dunavmost.com.

Според изчисленията на приятелките на Ива в случай че всеки от членовете на Facebook групата подари единствено по 23 лв., това ще бъде задоволително, с цел да се събере остатъка от сумата. 23 лв., които ще върнат щастието на едно младо  момиче . Ще ѝ дадат опцията да продължи живота, който обожава и насладата, с която поема всяка нова глътка въздух. За Ива е открита и дарителска сметка, може да я откриете във Facebook групата „ Да помогнем на Ивето ”. Там може да намерите и имената на магазините в цяла София, където има оставени дарителски урни.

ИВЕЛИНА АЛЕКСАНДРОВА ДАЧИНА – BG18RZBB91551039805313

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР