OneWeb трябваше да пусне партида от 36 интернет сателита в

...
OneWeb трябваше да пусне партида от 36 интернет сателита в
Коментари Харесай

Русия отказва да пусне интернет сателитите

OneWeb трябваше да пусне партида от 36 интернет спътника в петък като част от проекта си за съзвездие от 648 спътника. Сега тези проекти са застрашени, защото Роскосмос, съветската галактическа организация, наподобява е подготвена да ги блокира, съобщи edition.

Построена в Русия ракета " Союз ", ръководена от френската Arianespace SA, трябваше да достави спътниците в ниска околоземна орбита, изстрелвайки от съветския космодрум Байконур в Казахстан. OneWeb и Русия подписаха многогодишна договорка за изстрелвания на спътници, като компанията изстреля своите спътници.

Дмитрий Рогозин, общоприет шеф на Роскосмос отхвърли да продължи с това, което би трябвало да бъде рутинно пускане в отговор на глобите на Обединеното кралство срещу Русия след нашествието в Украйна.

Агенцията изисква държавното управление на Обединеното кралство да продаде всички дялове в OneWeb и че компанията подсигурява, че спътниците няма да бъдат употребявани за военни цели, съгласно ултиматум, изписан в  от формалния акаунт на Роскосмос. Роскосмос акцентира, че настояванията се дължат на " враждебната позиция на Обединеното кралство по отношение на Русия " в сряда. Крайният период за осъществяване на поръчките е 21:30 ч. московско време в четвъртък, сподели Рогозин в изявление за Russia 24.

OneWeb към този момент има 428 спътника в орбита, като последното му изстрелване на спътници беше предишния месец. Компанията работи за привличане на клиенти и погашение на вложители, откакто държавното управление на Обединеното кралство и индийската Bharti Global я избавиха от банкрут през 2020 година

Рогозин е туитирал ярки изказвания в предишното в отговор на западните наказания - а точно през 2014 година след анексирането на Крим от Русия. " След като проучих глобите против нашата галактическа промишленост, предлагам на Съединени американски щати да доведат своите астронавти на Международната галактическа станция благодарение на батут ", сподели Рогозин по това време в Twitter след глобите на Съединени американски щати против галактическия бранш на Русия.

Въпреки ярките туитове и изявленията на Рогозин, Съединени американски щати и Русия исторически са си сътрудничили в космоса. Въпреки че напрежението на Земята докара до закани за прибързано излизане, Рогозин даде обещание Русия да остане сътрудник на НАСА в Международната галактическа станция най-малко до момента в който станцията в последна сметка бъде оттеглена.

Британските законодатели не демонстрираха никакви признаци да се подчинят на Роскомос и да се подчинят на настояванията. " Няма договаряния за OneWeb: държавното управление на Обединеното кралство не продава своя дял ", туитира Кваси Квертенг, министър на бизнеса и енергетиката на Обединеното кралство в сряда. " Ние сме в контакт с други акционери, с цел да обсъдим идващите стъпки... " OneWeb не отговори незабавно на настояването на CNN за коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР