Омръзнало ви е да хапвате скучни и еднообразни ястия през

...
Омръзнало ви е да хапвате скучни и еднообразни ястия през
Коментари Харесай

Неустоим обяд: Омлет с пушена сьомга и козе сирене

Омръзнало ви е да хапвате скучни и еднообразни ястия през работната седмица? Уикендът е иделното време да разнообразите ястията си и да се поглезите. Днес ще ви споделим рецептата за един неустоимо апетитен обяд, който с изключение на елементарен за подготвяне, ще задоволи и най-претенциозните усети.

Омлет с пушена сьомга и козе сирене 

Необходими артикули:

За гарнитурата:
1 глава алено цвекло2 с.л. балсамов оцет2 с.л. зехтин2 с.л. нарязан див лук1 с.л. нарязан копър½ ч.л. захар6 огромни яйца1 ч.ч. пълномаслена течна сметана2 с.л. безсолно масло110 г пушена сьомга80 г саламурено козе сирене
Начин на подготвяне:

1. За гарнитурата обелете цвеклото и го нарежете на тънки жулиени или го настържете на едро. Овкусете с балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Добавете и нарязаните подправки. Разбъркайте добре.
2. За омлета разбийте яйцата и прибавете сметаната. Разбийте до еднородност и овкусете със сол и черен пипер.
3. Разтопете дребна бучка масло в тиган с незалепващо покритие и изсипете ¼ от яйцата, на тъничък пласт. С помощта на шпатула деликатно раздвижвайте сместа в центъра на тигана, до момента в който яйцата стартират да се сготвят. Оставете за 2 минути без да разбърквате. Разпределете по цялата повърхнина късчета пушена сьомга и козе сирене.
4. С помощта на огромна шпатула започнете да навивате омлета от вътрешната страна на открито, като държите тигана под надолнище. Оставете навит омлета ооще ½ минути и го обърнете в паница. Разрежете по дължина леко омлета, едвам се разтвори. В отвора сложете от салата от алено цвекло.
5. По същия метод на правете още 3 омлета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР