Омръзнаха ми тези лъжи – затова стигнахме дотук, защото лъжите

...
Омръзнаха ми тези лъжи – затова стигнахме дотук, защото лъжите
Коментари Харесай

Ива Митева, ИТН: Лъжите са ежедневни, затова стигнахме дотук

Омръзнаха ми тези неистини – по тази причина стигнахме дотук, тъй като лъжите са ежедневни. Това сподели заместник-председателя на Народното събрание от Има Такъв Народ Ива Митева в ефира на Българска национална телевизия.

Митева изрази възмущението си от ръководителя на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров, като съобщи, че той изрича неистини с струпване. „ Отправих апел да се извини за лъжата, която изрече във връзка с Българска народна банка. Вчера още веднъж изрече неистина за работата ми в комисиите, в които вземам участие - правна и медийна. Нямам нито едно неявяване - в противен случай, аз съм един от най-активните участници. За страдание, господин Гюров е един от най-пасивните в тези комисии. Да не приказваме за пленарната зала, където също е много въздържан, с изключение на когато чете заявления от ПГ на партията “, изясни Митева.

Допълни, че на едно от последните съвещания на комисията по просвета е станало ясно, че бюджетът на министерството на културата освен не е повишен, той е намалял, макар настояването за нарастване.

„ Това, което ги нервира е, че ние сме свободолюбиви, откровени и поредни “, съобщи Митева.

„ Когато искаш смяна, ти идваш, с цел да направиш нещо друго, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме ръководещо болшинство не ни дава право да вършим каквото си желаяме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави “, безапелационна е Митева.

На въпроса за какво следователно от Има Такъв Народ са подкрепили кабинета на Кирил Петков, тя изясни: " това беше първата политическа мощ и ние й дадохме късмет, хората направиха своя избор ".

„ РСМ беше един от проблемите, от който стартира натрупването на напрежение “, счита Митева. Тя съобщи, че на Коалиционен съвет министър председателят е обяснил, че френският президент Макрон ще бъде поръчител за съглашение сред нашата страна и западната ни съседка.

„ Не мога да схвана по какъв начин един френски президент ще бъде поръчител на двустранно съглашение сред България и РСМ “, сподели Митева.

Тя разяснява и тематиката за предлагането Бойко Рашков да заеме поста ръководител на КПКОНПИ.

„ Уговорката беше никой да не изнася името на Бойко Рашков в общественото пространство, на идващия ден то към този момент беше изнесено. Нашето учудване беше за какво един вътрешен министър, който е сполучлив, ще стане ръководител на КПКОНПИ. Когато ги попитахме дали имат предложение за нов министър, те се усмихнаха и споделиха, че имат човек за Министерство на вътрешните работи. Казаха, че господин Рашков ще бъде по-полезен в следствието, в сравнение с в оперативната активност.

" Ние нямаме свое предложение за ръководител, тъй като първо не е стартирала процедурата за избор на ръководител на КПКОНПИ. Има процедура, дано да се извърви “, съобщи Митева.

На въпроса дали всички министри от Има Такъв Народ ще подадат оставки, тя отговори, че по нейна информация, двама от министрите са в чужбина, чака се да се завърнат и през днешния ден да подадат оставките си, министър Гроздан Караджов е подал своята, чака се през днешния ден и оставката на спортния министър Радостин Василев.

" От Има Такъв Народ към момента не се готвят за предварителни избори ", сподели Митева.

" Все още не се готвим, към момента и ние се опитваме да разберем за какво стигнахме дотук. Може би от дебелоглав на вицепремиера ", добави тя.

„ Ние в никакъв случай не сме казвали, че ще купуваме гласове и ще работим с непознати депутати, което от няколко дни интензивно го слушам от Кирил Петков “, акцентира Митева.

„ След като през вчерашния ден комисията по финанси не одобри законопроекта за актуализация на бюджета, късно нощес Кирил Петков се е обадил на нашия народен представител Кирил Симеонов, с цел да го убеждава да преосмили държанието си. Това съгласно мен не е морал, тъй че го приканвам той да не убеждава наши депутати да премислят държанието си “, съобщи Митева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР