„Омръзна ни да се крадат идеи на БСП. Те се

...
„Омръзна ни да се крадат идеи на БСП. Те се
Коментари Харесай

Повече българска музика в ефира ще има, идеята е на БСП още от 2017 г.

„ Омръзна ни да се крадат хрумвания на Българска социалистическа партия. Те се крадат по един паразитиращ метод, тъй като след това хубавата концепция се изкривява и не намира реализация. Така беше с културния чек за младежите, по този начин беше с тематиката за читалищата, за които Българска социалистическа партия се бори през всичките години на прехода и при ръководството на починалия Стефан Данаилов се даваха най-вече пари за тях, по този начин е в този момент и с тематиката за повече българска музика в ефира. “ Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев на брифинг в Народното събрание.

Той обърна внимание, че това предложение е записано в съдружното съглашение и следва да бъде разисквано на съдружен съвет. Ченчев посочи, че България е част и от европейското законодателство, съгласно което сме задължени да имаме 60% европейска музика.

„ Ние желаеме да има повече българска музика и още от 2017 година се борим за това. Уверяваме ви, че това нещо ще се случи, тъй като Българска социалистическа партия освен, че е водила дълга битка, само че е и поръчител за отбрана правата на създателите и българската музика “, безапелационен бе Иван Ченчев.

„ След дълги диалози с креативен съюзи, музиканти и създатели, в 44-то Народно заседание стигнахме до извода, че може да се сътвори един фонд със скромни средства, който да подтиква медиите да пускат повече българска музика “, напомни депутатът от левицата Александър Симов .

Той означи, че не за първи път се прави опит концепцията на Българска социалистическа партия за повече българска музика да бъде открадната, припомняйки, че през 2018 година „ Обединени патриоти “ са я вкарали в Народното събрание като своя, само че не са ѝ разбрали до дъно тънкостите и са я унищожили в придвижване.

„ Миналата година концепцията за квотите се снабди с непредвиден почитател в лицето на някогашния министър председател Бойко Борисов, който, в предизборната акция, откакто 4 години неговата партия споделяше, че квотите за някакъв тип културен фашизъм, даде обещание на музикантите, че ще вкара квоти “, уточни Симов.

„ Единствени Българска социалистическа партия имаме работещ вид на тази концепция и той е да подтикваме медиите за повече българска музика. И това ще се случи. Радвам се, че има партии, които толкоз харесват концепциите ни, че ги присвояват за свои, само че в тази ситуация е значимо да се знае кой в действителност е работил за тази концепция “, сподели още социалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР