Омръзна ли ви от всички стереотипи за средните деца –

...
Омръзна ли ви от всички стереотипи за средните деца –
Коментари Харесай

Защо от средните деца се раждат чудесни лидери?

Омръзна ли ви от всички стандарти за междинните деца – че получават минимум внимание, че биват засенчвани, че са мързеливи и в никакъв случай не оправдават упованията на родителите си, пита Мениджър Нюз? Това приблизително дете съм аз! Затова започнах да диря доказателства, които да показва пред по-големите и по-малките си братя и сестри, а и пред целия свят, че от междинните деца се раждат блестящи водачи. Ето за какво:

1. Те са изкусни пазители на мира

Средните деца имат неповторима позиция в фамилията – те са близки по възраст, както до по-малките, по този начин и до по-големите отрочета. Между най-младите и най-възрастните постоянно зее бездна от толкоз доста години, че те рядко намират допирни точки. Средните деца обаче нормално се схващат добре с всички братя и сестри, което им разрешава да бранят мира в фамилията.

2. Преговорите им се удават

Д-р Катрин Салмън, един от създателите на The Secret Power of Middle Children, отбелязва, че позицията на междинните деца в фамилията подкрепя развиването на умения за водене на договаряния. Тя счита, че първородните нормално получават повече независимост от родителите, а възрастта и силата им постоянно са причина нещата да се случват съгласно техните стремежи. Най-малките пък постоянно хленчат, с цел да получат това, което желаят. Така междинните деца нямат различен избор с изключение на да схванат какви са потребностите и желанията на останалите членове на фамилията, а по-късно да сформират проект, с цел да удовлетворят както тях, по този начин и своите лични.

Тези умения вършат междинните деца подобаващи за лидерския пост и им служат правилно, когато самите те основат семейство.

3. По-склонни са да следват пристрастеността си

Приклещени сред първородните, на които родителите разпореждат най-големи очаквания, и капризните най-малки отрочета, междинните деца са просто… междинни деца. Съществуват малко предразсъдъци за това, какво би трябвало да вършат и какви би трябвало да бъдат те, с изключение на пазители на мира сред по-младите и по-големите си братя и сестри. По тази причина, мнозина имат вяра, че междинните деца имат по-голяма независимост да преследват пристрастеността си. Бил Гейтс е съвършен образец, а до него се подреждат и други  известни персони като футболната звезда Пейтън Манинг, актрисата и певица Дженифър Лопес и поп иконата Бритни Спиърс.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР