Омразата на Северна Македония срещу България е внесена отвън. Такова

...
Омразата на Северна Македония срещу България е внесена отвън. Такова
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Омразата на Северна Македония срещу България е внесена отвън

Омразата на Северна Македония против България е импортирана извън. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България " журналистът Любчо Нешков.

„ РСМ не е същински самостоятелна страна. Всичко, което се случва против нас, не е измислено от Скопие. Не става въпрос за правата на индивида, а за ненавист. Кой българин ще отиде там в този момент? Ако влезем и ние в тази експанзия, ще осъществим плана, който е умислен ", уточни той.

Според него би трябвало да се поеме отговорност за случая. „ Това не е българския мач. Това не е мачът сред България и Северна Македония. Предизвикателствата пред българските политици са великански. Това би трябвало да спре. Това не пътят, по който би трябвало да вървим. Добре, че сега имаме обикновено ръководство. Отговорността би трябвало да се поеме от хора, чийто глас сега се чува по света. Нашите сътрудници в съюза ще ни схванат, в случай че им разбираем защо става дума. Дали е съзнателно, дали е инцидентно - това е въпрос на разбор, на който няма по какъв начин да имаме отговор.

От 30 години отхвърляме да посочим корените на протичащото се. Това е плод на една държавна идеология, на една нервност и експанзия против българската страна, която е импортирана извън от РСМ. Македонците нищо не са измислили - нито татарите, за които Левски приказва преди 160 година, нито фашистите, които са измислени от югославката агитация. Става въпрос за държавна идеология в услуга на Белград. Хайде нашите патриоти да го оповестят това ясно и да не се избиват в Народното събрание, обвинявайки се в изменничество и национализъм.Трябва да посочим, че това, което се случва сред България и РСМ обслужва не двата тима, а третият. Това е истината. В противоположен случай, ще се превърнем в кола за спешна помощ и в бюро на омбудсмана, където ще оповестяваме за следващите произшествия ", разяснява още Нешков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР