Омразата и малтретирането на евреи са против принципите на исляма.

...
Омразата и малтретирането на евреи са против принципите на исляма.
Коментари Харесай

Лидерът на мюсюлманите в Германия обяви антисемитизма за грях

Омразата и малтретирането на евреи са срещу правилата на исляма . Това разгласи ръководителят на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек, добавяйки, че мюсюлманската общественост има да прави работа за справяне с казуса, оповестява ДПА.

" Антисемитизмът, расизмът и омразата са огромни грехове в исляма , по тази причина и ние в никакъв случай няма да толерираме това ", разяснява Мазиек в изявление за районния в. " Райнише пост ".

Мюсюлманският водач разяснява тематиката в отговор на думите на немския канцлер Ангела Меркел пред израелска телевизия през уикенда. Меркел посочи пред телевизия Channel 10 News, че " бежанци и други хора от арабски генезис, които привнасят в страната друга форма на антисемитизъм ".

Мазиек съобщи, че приема, че мненията на Меркел са задоволително " нюансирани ", изтъквайки, че антисемитизмът не е дошъл с бежанците. Той обаче признал, че има проблем .

" Ние одобряваме доста съществено събитието, че антисемитизмът е налице измежду някои бежанци ", показва Мазиек, като прибавя, че Централният съвет на мюсюлманите провежда срещи сред евреи и бежанци и че организира просветителни стратегии, включващи визити на мемориални обекти в някогашни концентрационни лагери .

 Евреи атакувани в Берлин, бити с колан от трима араби
Евреи атакувани в Берлин, бити с колан от трима араби

Атака на антисемитска основа

Меркел разяснява тематиката след информации за няколко антисемитски набези, осъществени от мюсюлмани в Германия през последните седмици. При един от случаите, който беше сниман на камера, мъж беше нападнат, тъй като е носил еврейско боне (кипа) в кв. " Пренцлауер Берг " в Берлин. Всъщност жертвата разгласи, че не е евреин, а арабски израелец. 19-годишен сириец се съобщи на полицията след нападението, което провокира отвращение в Германия.

По време на изявлението канцлерът също по този начин е говорила за всеобщия антисемитизъм в немското общество , акцентирайки, че намира за " потискащо ", че синагогите и еврейските учебни заведения към момента би трябвало да бъдат защитавани от полицията непрекъснато .

Председателят на Централния съвет на евреите в Германия Йозеф Шустер посъветва хората в огромните немски градове да заобикалят да носят кипа , защото това може да докара до принуждение против носещия я.

По думите на Шустер, " по принцип " би било най-добре да покажеш вярата си на висок глас, както се вижда в акцията, стартирана от еврейската общественост, озаглавена " Берлин носи кипа ", само че с оглед събитията, те би трябвало да заобикалят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР