„Омикрон заобикаля предшестващия имунитет. Селекцията му беше чист еволюционен късмет

...
„Омикрон заобикаля предшестващия имунитет. Селекцията му беше чист еволюционен късмет
Коментари Харесай

Вирусолог очаква взривове на COVID-19 идните месеци

„ Омикрон заобикаля предшестващия имунитет. Селекцията му беше чист постепенен шанс за човечеството “, изясни тя пред Nova News.

Според нея коронавирусът е най-заразен сега преди да се разболееш и когато изпитваш най-леките признаци: „ Когато дойдат затрудненията, човек към този момент не е инфектиран “.

Вирусологът разяснява и новия тип хепатит при децата: „ Може би идва нов вирус, а може да е някой от познатите, който минава безпроблемно при 99% от популацията, само че при избран брой хора предизвиква увреждания. Ще се изследва дали и средата е фактор или е от организма “.

По думите й към този момент не се постанова да се слагат в изолираност контактните лица на деца с хепатит.

„ Случаите са към 300 в международен мащаб. Докато не знаем какъв е причинителят на болестта, обикновените хигиенични ограничения ще бъдат потребни ", изясни тя и добави, че е пресилено да се съпоставят случаите на хепатит с пандемията.

„ Има повишение на броя на случаите в Алабама, където нормално има към 1 случай на 200 000 души население. Така са открили новия тип хепатит. В Съединени американски щати има пет смъртни случая. Това не трябва да се подценява, само че не би трябвало и да се всява суматоха “, прикани доцент Гломб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР