Омикрон се разпространява много бързо, протича по-леко като заболяване, но

...
Омикрон се разпространява много бързо, протича по-леко като заболяване, но
Коментари Харесай

Омикрон протича леко, но води до много тежки усложнения, например `мозъчна мъгла` |

Омикрон се популяризира доста бързо, протича по-леко като заболяване, само че бързото разпространяване е пагубно. Защото има доста съществени последици след самото заболяване, тежки затруднения. Те могат да обгръщат всички органи - нервната система, по този начин наречената мозъчна мъгла, действието на бъбреците, белодробната система и т. н. 

Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова. Тези последици се следят и при другите разновидности на Делта вируси, само че при Омикрон към този момент са разказани случаи - леко протичане, доста тежки затруднения. 

На фона на това леко протичане, смъртността в Западна Европа е доста ниска. У нас обаче има упования за по-висока смъртност, тъй като равнищата на имунизация са по-ниски, предизвести Аргирова.

Подготвя се ваксина, която да е дейна особено против Омикрон, само че и такава - панкоронавирусна ваксина, която да е дейна против всички типове разновидности. 

Намираме се в доста необикновен, нов интервал от здравната рецесия. Не е приключила изцяло следващата вълна от делта разновидността, а в околните дни чакаме Омикрон да се откри и в България, добави Аргирова. 

Образуването на антитела има динамичност - първоначално има интервал, в който се образуват - много дълъг, когато се срещаш за първи път с причинителя и много къс - ден-два, когато си имунизиран. Ето по тази причина са имунизациите, изясни проф. Аргирова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР