Омикрон се е превърнал в доминиращ вариант на коронавируса в

...
Омикрон се е превърнал в доминиращ вариант на коронавируса в
Коментари Харесай

Омикрон вече е доминиращ в Чехия

Омикрон се е трансформирал в преобладаващ вид на ковид в Чехия. Това заяви Институтът за публично здраве на страната, представен от БГНЕС.

Според института, към 8 януари Oмикрон е бил причина за повече от 50% от позитивните проби, а пробите от 9 януари, взети най-вече в огромни градове, демонстрират, че 79% от случаите на Covid-19 са били свързани с разновидността Oмикрон, заяви Ройтерс.
Чехия вкарва наложителен PCR тест за идващите в страната
Във връзка с ограничение на разпространяването на ковид чешките управляващи постановат от 27 декември 2021 година наложителен PCR тест за в...
Прочети повече
Досега увеличението на случаите на Омикрон не е повишило доста броя на дневните инфекции и броят на приетите в болница пациенти продължава да понижава, защото предходната вълна от инфекции отминава. В неделя в болница са били 2 229 души, което е спад от над 7 000 души от началото на декември насам.

В устрема си да понижи въздействието на възходящия брой хора, които би трябвало да се самоизолират, държавното управление възнамерява да разреши на лица с сериозни специалности, в това число на службите за незабавна помощ и на работещите в здравния и енергийния бранш, да продължат да работят даже след позитивен тест. Управляващите имат намерение също да съкратят продължителността на карантината и изолацията до пет дни за хора без признаци.

Според формалната статистика над 2,5 милиона души са се заразили досега от ковид в Чехия. От тях повече от 2,4 милиона са оздравели, а 36 624 души са умряли след заразяване. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР