Омикрон е краят на пандемията, която ще отшуми през пролетта

...
Омикрон е краят на пандемията, която ще отшуми през пролетта
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Омикрон е краят на пандемията!

Омикрон е краят на пандемията, която ще отшуми напролет на 2022. Тази оптимистична прогноза направи проф. Радка Аргирова в предаването ”Денят с Веселин Дремджиев” по ТВ+. Относно отшумяването на пандемията, тя добави: " За това спомага натискът, на който е подложен вируса - от всеобщата имунизация и от големия брой на популацията в света, което влезнало в контакт с него. Ще бъде създадена и нов вид ваксина за общо влияние върху него ".

Според проф. Аргирова това е един от вероятните сюжети за ориста на пандемията.

" Това е един от сюжетите, който е вероятен. Така приключи епидемията през 2003 година. TORs и MERs също бяха коронавируси. Като се замислим, при започване на пандемията SARS е подложен в забавна обстановка - той свободно се разхождаше по света и не бе възпрепятстван от нищо. В момента вирусът е под преса. В целия свят се употребяват първите характерни антивирусни медикаменти и има голяма преса от ваксини. Тази преса кара вируса да мутира тъй че да може да оживее и тези разновидности, които се появяват в шипчестия протеин, са да се трансферира по-лесно. Това е неговата генетична акомодация ", сподели тя.

" Този вирус мина през милиарди хора и в този поход мощно се понижи неговата вирулентност. Вирулентност е опцията да провокира инфекциозно заболяване. При това състояние виждаме и четем всеки ден нови и нови отчети, да вземем за пример, че към момента никой не е умрял от " Омикрон ".

Знаем за доста хора, които са индицирани при инспекции с този нов вид, само че са здрави и нямат никакви клинични проявления. Знаем и за инфектирани имунизирани, които се разболяват напълно леко. Сега той се старае да се приспособява, с цел да може да оживее. Това най-вероятно ще остане разновидността, който ще остане за непрекъснато и против него ще има непрекъсната ваксина. Работи се по този въпрос ", изясни още проф. Аргирова.

Тя съобщи, че до 5 месеца би трябвало да бъде подготвена новата ваксина, която да пази от последния вид на ковид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР