Омерзително е това, което се случва. Настрана този похват със

...
Омерзително е това, което се случва. Настрана този похват със
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: ПП са в морален банкрут, по-добро да ходим на нови избори!

„ Омерзително е това, което се случва. Настрана този прийом със записите, който не утвърждаваме по принцип, само че той разреши да излязат на бял свят неща, които единствено сме подозирали и против които сме се борили през годините. Стават ясни едни сделки, които опонират на смисъла на съществуването на Политическа партия. Те пристигнаха с концепцията да трансформират статуквото, да основат нов ред, надали не да преучредят страната, а се оказа, че това което вършат, е да избавят имунитета на Бойко Борисов, да търсят сделки с ГЕРБ в името на това да има държавно управление и да усвояват някакви средства. “

 

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime депутатът от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното Събрание Кристиан Вигенин по отношение на публикувания от Радостин Василев запис от онлайн съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

 

За нас беше шокиращо. При всичките компликации, които сме имало във взаимоотношението си с Политическа партия, въпреки всичко имаше една убеденост, че в тяхно лице виждаме групировка, която откровено желае страната да се промени, желае същинската смяна. Днес видяхме, че ние като че ли сме сами в тази наша упоритост. Което е доста тъпо. Това е един честен фалит, от който Политическа партия и нейните водачи няма по какъв начин да избягат.

 

„ За мен би било извънредно учудващо някой български политик или върховен представител в ръководството да си разреши да съгласува наши назначения с посолства. Това е неприемливо. Това отваря опцията за директна интервенция във вътрешните работи на страната. Това е пряк отвод от суверенитет и както някои го класифицираха – опит за държавна измяна, тъй като това на процедура по този начин наподобява “, акцентира Вигенин.

 

Останал съм с усещането, че от време на време господин Петков обича да украсява някои неща, евентуално с цел да е по-убедителен пред съпартийците си. Но казаното е казано, даже да не се е случило – фактът, че това се показва като нещо обикновено и общоприетоо на конгрес на партията, е извънредно учудващо. Не знам някоя друга страна да е съгласувала назначенията си на основни позиции с нас.

 

„ Трябва да чуем обяснението по какъв начин по този начин най-големият герой против Борисов ще бави 6 месеца повдигането на имунитет “, добави Вигенин.

 

Според него намесването на името на Радев е опит на Политическа партия да изясни протичащото се по допустим за необятната аудитория метод, само че добави, че има сили, които не желаят да има държавно управление.

 

„ Факт е че Радев бави връчването на втория мандат “, означи Вигенин.

 

По думите му за България е значимо да има постоянно държавно управление и настоящ парламент, тъй като това ще върне институционалният ред в страната, който е бил тежко килнат в посока централизация на власт в президента.

 

Социалистът напомни дейната роля на някогашния президент Георги Първанов при сформирането на държавното управление на тройната коалиция през 2005 година

 

„ Сега президентът се държи извънредно дистанцирано и имам възприятието, че просто изчаква да се провали следващото Народно заседание “, уточни Вигенин.

 

Според него вместо Политическа партия да управлява ГЕРБ и да бъдат осъществяване потребностите промени, „ това което чуваме от записите, което никой не е отрекъл до момента, е тъкмо противоположното – приспособяване на Политическа партия към тези модели и прикриване на това, което е било “.

 

„ Бих желал да имаме държавно управление, само че това, което ни следва, надалеч не положително и стартирам да се запитвам дали не е по-добре да отидем на нови предварителни избори “, означи политикът от Българска социалистическа партия и добави:

 

„ Струва ми се, че маските паднаха и може в една такава обстановка жителите да създадат верния избор. “

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР