Омерзен съм от решението на Върховния касационен съд да наложи

...
Омерзен съм от решението на Върховния касационен съд да наложи
Коментари Харесай

Присъда за политическа позиция - за каква демокрация говорим?

Омерзен съм от решението на Върховния касационен съд да наложи наказване на някогашния министър на защитата Николай Ненчев, тъй като е нарекъл Волен Сидеров " народен изменник ".

Направих си труда да прочета разискванията в няколко Народното събрание в демократични страни. Включително и в българското Народно заседание през разнообразни интервали след Освобождението. Ами всяко трето изявление е обвързвано точно с това. Един политик упреква различен политик или партия в национално изменничество. Става дума за политическа теза.

Според мен както Ненчев може да назова Сидеров народен изменник, по този начин и Сидеров би трябвало да има правото да назова Ненчев по същия метод. Не разбирам за какво съдът би трябвало да се занимава с политическите позиции на хората? 

Онова, което за един политик е изменничество, за различен политик е допустимо да бъде почтена теза. Не е работа на съда да взема решение. 

Ако обвиняването за национално изменничество е подсъдно за каква народна власт приказваме? Ами да са подсъдни всичките други обвинявания. Един споделя за различен, че обрича с политиката си народа на апетит. Или с други думи - упреква го в национално изменничество. Или трети споделя за четвърти, че в бюджета няма задоволително средства за защита - на процедура същото обвиняване. Национално изменничество. 

Ако след тази присъда на Върховен касационен съд в България стане рисково да кажеш, че твоите съперници или политически съперници предават ползите на народа и страната... ами по-добре да бъде неразрешено политическото говорене. Или за всяка сходна дума израз или подготовка... да вадиш от джоба си 4000 лв.. Такава е присъдата против Николай Ненчев. Присъда за политическа позиция. Срамно!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР