“Омертата около Борисов се руши, омертата около Гешев се руши.

...
“Омертата около Борисов се руши, омертата около Гешев се руши.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Настоящето в България става нетърпимо и за Европа

“Омертата към Борисов се разрушава, омертата към Гешев се разрушава. Това е завладяване на митинги те. Те демонстрират, че нашите старания имат смисъл и по същия метод в идващите месеци ние ще продължим и ще построим къщичката си отначало ”, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в предаването “Честно казано с Люба Кулезич ” по телевизия “Евроком ”.

В коментар за дебата в Европейския парламент за върховенството на закона в България той уточни, че сегашното е нетърпимо освен вътре в страната, само че става нетърпимо и в европейски проект. По думите му това, което се вижда е, че европейската политическа система стартира, въпреки и постепенно и нерешително, да работи за българските жители. “Европейският парламент е българска институция – ние сме го избрали, ние го финансираме ”, подсети съпредседателят на “Демократична България ”.

“ГЕРБ се опита на европейските избори да се яви със слогана “Европа ни чува ”. Хубавото е, че в този момент Европа стартира да ги вижда. Това няма да е елементарен развой. Той няма да мине без опозиция. Важното е, че и тук с изключителната решителна роля на Радан Кънев, за което желая да му благодаря, макар голямото болшинство в ЕНП той съумя да наложи тази тематика. Тази тематика ескалира до невиждан спор ”, сподели още Иванов.

Предложението на малтийската евродепутатка Роберта Мецола (ЕНП) за вкарване в резолюцията за България на проблеми, свързани с президента Румен Радев или обвинения предприемач Васил Божков, или концепцията на Вътрешна македонска революционна организация за прибавяне на въпроса за Истанбулската спогодба той дефинира като опити за замяна на тематиката. 

“Същите хора, които бранеха преди този момент Малта, която беше в тежка рецесия. От Малта се е намерил някой гьонсурат да брани Борисов ”, заключи Христо Иванов , “Това са същите хора, които пробваха да оказват помощ на Борисов въобще да приключи механизма. Само че в този момент се дърпат, тъй като това стана прекомерно токсично. ”

“Питам Екатерина Захариева по какъв начин тъкмо остава на поста си? Нейният пост е външен министър и вицепремиер по правосъдната промяна. Как тъкмо остава на поста си след този разгром ”, обърна се той към вицепремиера.

Като най-важното в тази ситуация уточни смяната в отношението към България на европейските медии – когато европейските медии прогледнат за обстановката в страната, това ще сторят и европейските политици. 

“Борисов, неговото ръководство, Гешев, Пеевски изпадат в изолираност, стават токсични, стават нетърпими политически сътрудници. Това няма да стане за един ден, няма да стане еднократно и внезапно ”, предизвести той. 

Христо Иванов дефинира като несериозни рецензиите, че нямало ясна концепция по какъв начин да стане смяната в България и тезата, че поради това държавното управление не трябва да подава оставка. 

“Ние политически сме подготвени да се явим на избори и да желаеме мандат за ръководство, с цел да променим България. Рецептата е ясна – излекуване на институциите, на първо място на прокуратурата, с цел да може тя да почисти останалите институции, промяна на регулаторите, които би трябвало да се погрижат да наложат законността в обособените браншове и така нататък България не би трябвало да изпуска софтуерната смяна, тъй като в случай че изостанем и от нея, ще платим непоносима цена ”, съобщи той.

Изтъкна, че патриотизмът е и желанието България да бъде на равнището на цяла Европа във връзка с законността и на полезностите.

“Не е България да си тъпчеш евра в чекмеджето, до момента в който ядем най-лошата храна, до момента в който сме най-корумпираната страна ”, добави той.

На рецензиите, че политическата групировка е ляво-либерална Христо Иванов бе безапелационен:

“Няма нито един детайл от нашите позиции, който да могат да показват като ляво-либерален. Повтарянето на това факсимиле е папагалщина. Ние сме в център-дясно, с доста ясна позиция, с доста ясна икономическа стратегия. Ние пазиме частната благосъстоятелност, частната самодейност, ние пазиме върховенството на закона. ”

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР