Омега-3 и омега-6 мастните киселини от риба подобряват постиженията на

...
Омега-3 и омега-6 мастните киселини от риба подобряват постиженията на
Коментари Харесай

Как да подобрим постиженията на децата в училище?

Омега-3 и омега-6 мастните киселини от риба усъвършенстват достиженията на децата в учебно заведение, като оказват удобно влияние върху качествата им да четат, спелуват и да се концентрират, написа в. " Дейли мейл ".
 
Изследването беше направено от диетологът доктор Ема Дърбишър и учени от университета в Южен Уелс . Те проучиха 29 изследвания от миналите пет години, в които на деца са били давани разнообразни количества мастни киселини. От тях, 22 труда, в които са били включени над 3000 деца, откриха забележителни изгоди за ученето, концентрирането и държанието.
 
" Имайки поради, че към 60% от човешкия мозък е формирана от мазнини , има логичност да допуснем, че равнището и видът мазнини в тялото ни ще повлияят на функционалностите и представянето на мозъка ", сподели експертката.
 
" Изследването ни ясно сподели, че повишението на приема на омега-3 и омега-6 мастни киселини на децата има позитивен резултат върху качествата им да четат, спелуват, да се държат добре и да внимават. Тези хранителни добавки помогнаха при понижаването на хиперактивността и експанзията ", добави тя.
 
Според учените омега-3 и омега-6 с а подобаващи за тези деца, които изпитват усложнения в учебно заведение или за страдащите от хиперкинетично разстройство с нарушаване на вниманието
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР