Омбудсманът внесе сигнал до Цацаров, иска проверка за парите за

...
Омбудсманът внесе сигнал до Цацаров, иска проверка за парите за
Коментари Харесай

Омбудсманът внесе сигнал до Цацаров, иска проверка за парите за Хитрино

Омбудсманът внесе сигнал до Цацаров, желае инспекция за парите за Хитрино
Омбудсманът Мая Манолова отиде при основния прокурор Сотир Цацаров с искане за инспекция на разходените обществени пари, предоставени за потърпевшото население на с. Хитрино, след гърмежа в края на 2016 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Повод за това станаха множеството тъжби от поданици на селото, които на място в мобилната приемна на омбудсмана на 18 септември 2018 година потърсиха подпомагане, поради подозрения за злоупотреби. С цел гласност и бистрота на разходваните средства омбудсманът Мая Манолова и ръководителят на Българския червен кръст Христо Григоров са предали на Сотир Цацаров и всички документи от работата на Националния публичен съвет по благотворителната акцията на БЧК за с. Хитрино с гледище за цялостна инспекция на усвоените досега суми.

„ Внесохме сигнал, с който се обръщаме към основния прокурор с молба да извърши инспекция на изразходваните средства главно за строително монтажни работи за възобновяване на здания в Хитрино, поради недоволството на хората, подозренията, възраженията и терзанията, които показаха пред мен по време на трето ми посещаване. А точно, че липсва гласност и бистрота за метода, по който се изразходват средствата, че те не разполагат с екземпляри от количествено-стойностните сметки, с цел да създадат едно съпоставяне, една параленост сред действително регистрираното и действително осъщественото. Същото по този начин споделиха терзания и паники по отношение на това, че съгласно тях са осъществявани поправки на здания, които не са били потърпевши, на здания, които са необитаеми, а в това време ремонтни действия на потърпевши здания или не са стартирани, или въобще не са довършени “, сподели Манолова откакто внесоха сигнала. Тя добави, че над 100 души са участвали в нейната приемна, подали се близо 70 тъжби. „ Има голямо неодобрение и хората желаят цялостна бистрота и щателна инспекция за това по какъв начин се изразходвани средствата, които са вложени в ремонтите в Хитрино “, акцентира тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР