Омбудсманът се присъединява към протест на медици в Бургас, предаде

...
Омбудсманът се присъединява към протест на медици в Бургас, предаде
Коментари Харесай

Омбудсманът се включва в протеста на бургаските медици

Омбудсманът се причислява към митинг на медици в Бургас, съобщи Българска национална телевизия.
Днес ще се организира следващата проява на медицинските експерти в морския град. Те още веднъж ще излязат пред постройката на локалната болница, с цел да изискат почтени условия на труд и по-високи заплати.
За да изрази съпричастността си с тях, националният омбудсман Мая Манолова също ще се включи в проявата.
Недоволството на лекарите не секва макар решението на държавното управление да отпусне спомагателни 50 милиона лв. за нарастване на заплатите на медицинските сестри.
Припомняме, на 1 март медицински сестри излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Това се случи макар обещанието на премиера за повече средства.
Фелдшерите също показаха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да основат независима професионална съсловна организация.
Миналият месец, Ананиев показа данни, съгласно които в България има сериозен дефицит на медицински сестри.
Средната възраст на медицинските сестри у нас е 52 години, демонстрира разбор на държавните лечебни заведения, общинските лечебни заведения и заведенията, в които страната взе участие с 50% и повече.
Здравният министър изиска методиката за заплатите да обхване и частните лечебни заведения.
Дни по-късно медицинските сестри оповестиха, че на 15 май излизат на нов народен митинг, откакто не останаха задоволени от договарянията със здравния министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР