Омбудсманът проф. Диана Ковачева иска отговор от Електроразпределение Юг“ за

...
Омбудсманът проф. Диана Ковачева иска отговор от Електроразпределение Юг“ за
Коментари Харесай

Омбудсманът иска отговор за честите токови удари в десетки села в Ямболско

Омбудсманът проф. Диана Ковачева желае отговор от „ Електроразпределение Юг “ за казуса с честите токови удари в десетки села в ямболската община Тунджа. Изпратени са и съответни рекомендации до управлението на енергодружеството, оповестяват от пресцентъра на публичния бранител.

Заради систематични проблеми с електрозахранването, жителите на над 10 села са подготвени да блокират републиканския път за граничен пункт „ Лесово “ или автомагистрала „ Тракия “. Проблемът е от години, само че обстановката е нетърпима в последните седмици. Със прекъсването на тока, селата остават и без вода, защото помпите са електрически, показаха кметове на обитаемоте места.

„ Недопустимо е жителите на община Тунджа години наред да търпят компликации и неудобства поради проблеми с електрозахранването, да понасят вреди, да има проблеми, само че пък да няма отговорен. Една от главните цели на Закона за енергетиката е качествено и несъмнено облекчаване потребностите на обществото от електрическа сила “, се споделя в мнението на публичния бранител.

Омбудсманът бе сезиран за казуса от кмета на община Тунджа Станчо Ставрев. Преди дни по негова покана заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова се срещна с кметове и шефове на учебни заведения и обществени заведения от 44-те села на общината. Връчени ѝ бяха и протестни подписки от седем села.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР