Омбудсманът поиска проверка на топломерите и водомерите в абонатните станции

...
Омбудсманът поиска проверка на топломерите и водомерите в абонатните станции
Коментари Харесай

Топломерите в абонатни станции в София може да отчитат грешно

Омбудсманът изиска инспекция на топломерите и водомерите в абонатните станции на „ Топлофикация София “ ЕАД. 2/3 от уредите са непроверени в точния момент и може да регистрират неверно. Става дума за стотици абонатни станции. Това сподели за " Твоят ден " инж. Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикациите.

По думите му задачата на инспекцията е да се откри годността на уредите. " Задължение за инспекцията е на топлофикационното сдружение. Топломерът е везната, с която Топлофикациите продават своя артикул - той би трябвало да мери тъкмо.

Ако има отклонения, някой е ощетен. тези уреди би трябвало да се ревизират един път на 2 години в станциите и на всеки 5 години в жилищата. Нормално е да има регулярни инспекции от разнообразни органи и институции - КЕВР, МЕ ", съобщи той.

Законно ли е да плащаме от джоба си за замяна на топломерите

Според него топлофикациите отвън София не си разрешават да не ревизират топломерите в точния момент, тъй като клиентите могат да откажат да заплащат. " Само профилирана форма може да ревизира топломерите.
 40% от приходите на всеки пети у нас отиват за ток, вода и парно
Всеки един клиент може да ревизира дали топломер в неговата абонатна станция има документи за минала метеорологична инспекция ", изясни специалистът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР