Омбудсманът Мая Манолова свиква обществена дискусия на тема „Насилието над

...
Омбудсманът Мая Манолова свиква обществена дискусия на тема „Насилието над
Коментари Харесай

Мая Манолова свиква кръгла маса за защита на децата, жертви на насилие

Омбудсманът Мая Манолова привиква социална полемика на тематика „ Насилието над деца: правни аспекти на предварителната защита, разпознаването, докладването, отговора и интервенциите от страна на институциите в България “.

Това оповестиха от пресофиса на на Омбудсмана на Р България. Събитието ще се организира от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „ Георг Вашингтон “ № 22.

Кръглата маса има за цел да събере на едно място институциите, експертите и гражданските организации, които работят в сферата за отбрана правата на децата, с цел да бъде разисквана обстановката в страната от позиция на настоящите интернационалните стандарти и българското законодателство в региона за протекция на децата от всички форми на принуждение.

След извършените полемики и показаните правни разбори ще бъде направен отчет с съответни рекомендации за промени в законодателство за основаване на ефикасни гаранции за отбрана правата на децата, жертви или очевидци на принуждение. Докладът ще бъде възложен на законодателната и изпълнителна власт за взимане на съответни ограничения.

Във форума ще вземат участие заместник-министрите на труда и обществената политика Росица Димитрова, на образованието и науката Деница Сачева, на правораздаването Десислава Ахладова, Даниела Машева – член на Висшия правосъден съвет, Камелия Димитрова – секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора, специалисти и представители на УНИЦЕФ в България, Национална мрежа за децата, Фондация „ Асоциация Анимус “, Фондация П.У.Л.С., Институт по обществени действия и практики и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР