Омбудсманът Мая Манолова ще внесе в петък в парламента своя

...
Омбудсманът Мая Манолова ще внесе в петък в парламента своя
Коментари Харесай

Омбудсманът внася в петък законопроекта си за личната помощ за хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова ще внесе в петък в Народното събрание своя законопроект за персоналната помощ за хората с увреждания. На днешното публично разискване на направения от Манолова проектозакон за персоналната помощ, тя изясни, че за финансовото му обезпечаване ще са нужни в допълнение още 105 млн. лева

Така по два часа асистентска помощ ще могат да получава 77 хиляди хора с увреждания, сподели публичният бранител.

„ Този план за закон няма да реши всички проблеми на хората с увреждания. Това обаче не значи, че ние просто не би трябвало да се занимаваме с него и по този начин, както са минали 10, 15, 20 години, да не прекараме идващите в тюхкане по тематиката какъв брой е мъчно да се направи промяната в този бранш и какъв брой пари са нужни “, сподели Мая Манолова..

Тя прикани всички институции, неправителствени организациите и протестиращите  майки да дадат своите оферти за корекции в законопроекта до внасянето му в Народното събрание.

От своя страна протестиращите майки обявиха, че ще устояват приемането на законопроекта до дъно, тъй като съгласно тях той е най-важната част от промяната в бранша.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР