Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи и трите закона, които искат

...
Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи и трите закона, които искат
Коментари Харесай

Омбудсманът ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания


Омбудсманът Мая Манолова ще поддържа и трите закона, които желаят хората с увреждания. Това стана ясно след среща на публичния бранител с родители, които не поддържат законопроекта за персоналната помощ. Мая Манолова изясни, че ще стане поръчител за приемането и на останалите два закона - за хората с увреждания и обществените услуги.

Манолова се ангажира също така да посредничи за доближаване на позициите сред протестиращите майки и национално представителните организации на хора с увреждания.

Манолова бе безапелационна, че упорства за приемането в пакет на Закона за хората с увреждания, Закона за обществените услуги, Закона за персоналната помощ. " Заставам зад безусловно всички хора с увреждания ", съобщи Манолова.

Омбудсманът е безапелационна, че ще направи всичко допустимо да си свидлив ръцете с протестиращите майки. Тя бе безапелационна, че не може да одобри хората с увреждания да бъдат представяни като " майки против майки ". " Тази опция да се основава такова опълчване би трябвало да бъдат пресечени ", разяснява Манолова. " Седем национални митинга са доста - 15 години очакване на промяна са доста. Време е за деяние ", настоя Манолова.

Манолова съобщи, че Законът за персоналната помощ е идея на седем национални митинга на майките. " Аз няма да предам тази идея ", увери Манолова и добави, че ще стои до дъно.

" Когато има разговор, когато има диалог се стига до компромис - за мен компромисът е трите закона дружно - всички да са спокойни, че няма накърняване на нечий интерес ", съобщи Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР