Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво Димов

...
Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво Димов
Коментари Харесай

Мая Манолова призова кмета на Димитровград за отмяна на решението за застрояване на парк „Вапцаров“

Омбудсманът Мая Манолова ще упорства кметът на Димитровград Иво Димов да внесе ново предложение в Общинския съвет, с което да се спре осъществяването на решение (взето единствено един глас „ срещу “) за разкриване на процедура за разработване на Подробен организационен проект за регулация и застрояване на 15 дка от парк „ Никола Вапцаров “.

Това стана ясно, откакто публичният бранител се срещна през днешния ден с жители в Димитровград, които стачкуват против смяната на предназначението на горската територия за създаване на жилищни здания.

Инициативен комитет към този момент е основал подписка, написана досега от 3 000 жители, в която упорстват локалната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на димитровградчани.

„ Това е цялостно безсрамие и аз стоя твърдо зад настояването на жителите на Димитровград. Взетото решение нарушава духа на закона, който е в сходство с Конституцията, защитаваща правото на жителите да живеят в здравословна и удобна среда. Решенията от публичен интерес би трябвало да се вземат, откакто се чуе гласът на популацията. В този случай това не е направено “, безапелационна бе Манолова.

Тя осведоми, че институцията на омбудсмана към този момент е изпратила писма до кмета на града, регионалния шеф и ръководителя на общинския съвет, като идната стъпка е да сезира и останалите виновни институции.

Общественият бранител разгласи, че идната седмица още веднъж ще посети града, с цел да се срещне с кмета Иво Димов, който сега е в отпуск.

„ Искрено имам вяра, че и кметът, и общинските съветници ще се вразумят и ще преразгледат решението си, което е в безспорен прорез с публичния интерес ”, акцентира омбудсманът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР