Омбудсманът Мая Манолова пристигна в Димитровград днес, за да подкрепи

...
Омбудсманът Мая Манолова пристигна в Димитровград днес, за да подкрепи
Коментари Харесай

Мая Манолова се обяви против застрояване в парк Вапцаров в Димитровград

Омбудсманът Мая Манолова дойде в Димитровград през днешния ден, с цел да поддържа съперниците на застрояване в локалния парк "Вапцаров ".

Преди дни предприемчив комитет внесе подписка до кмета на Димитровград Иво Димов и ръководителя на локалния парламент Гергана Кръстева, в която се показва противоречие да се застроява паркът. Те внесоха и тъжба против решението на общинския съвет от юни. С него, по предложение на кмета, съветниците дават позволение за разкриване на процедура за разработване на Подробен организационен проект, проект за регулация и застрояване на част от два общински парцела "горскостопански фонд ".

"Дори да са спазени всички законови процедури, считам, че се нарушава духът на закона. Конституцията постановява, че всеки жител има право на здравословни условия на живот ", сподели Мая Манолова. Тя добави, че ще беседва с кмета Иво Димов по тематиката. "Надявам се да го убедя персонално да внесе предложение в Общинския съвет за анулация на решението за застрояването в парка. Ако това не се случи, моят екип ще помогне за правосъдно обжалване ", съобщи омбудсманът пред протестиращите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР