Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент да е посредник между двете

...
Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент да е посредник между двете
Коментари Харесай

Мая Манолова ще посредничи между протестиращи хора с увреждания пред парламента

Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент да е медиатор сред двете групи протестиращи хора с увреждания пред Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция. Тя се срещна през днешния ден с представители на двете протестни палатки пред Народното събрание. Омбудсманът е безапелационна, че проблемите на хората с увреждания са общи и те би трябвало да седнат на една маса. Манолова пое и ангажимент да върне протестиращите майки на деца с увреждания в работната група, която разисква закон за хората с увреждания в общественото министерство.

По думите на омбудсмана е притеснително, че с изключение на майките и национално представителните организации имат възражения към промяната, която следва, както и подозрения дали въобще ще има такава промяна. Мая Манолова уточни, че досега от разновидностите на закон за хората с увреждания излиза наяве, че това е реплика на промяна и не се предлага нищо ново. Омбудсманът добави, че е поела ангажимент да взе участие интензивно в работата по закона за хората с увреждания и идния понеделник ще бъде в работната група, като чака оферти за промени.

Националнопредставителните организации ще имат на следващия ден шествие с настояването за промяна, която да не е " на парче ", а да се мисли за години напред, сподели Хари Хараламбов от Съюза на слепите в България. Той е предложил на Мая Манолова да изтегли законопроекта за персоналната помощ и в администрацията на омбудсмана да се сътвори контактна група с представители на двата протестиращи лагера, като се разиска част от законопроекта на омбудсмана да влезе в закона за хората с увреждания. Мая Манолова напомни, че тя и майките, при внасянето на законопроекта, показаха, че поддържат и трите законопроекта - направения от тях, и двата, които се разискват в общественото министерство, стига в тях да има действителни промени. Те са склонни законопроектът за персоналната помощ да изчака приемането на другите два.

Майките на деца с увреждания също провеждат на следващия ден форма на митинг. Те ще изпращат депутатите в " заслужена отмора " с пояси, детски играчки и " други занимания " за плажа, сподели Вера Иванова. Тя заяви още, че преди огромния им митинг в понеделник, майките ще отидат до холандското посолство, с цел да изискат обществена и здравна протекция за хората с увреждания, тъй като, по думите им, в България те се обречени на крах. След това ще обиколят и други посолства на страни с добра обществена политика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР