Омбудсманът Мая Манолова организира среща по искане на протестиращите медицински

...
Омбудсманът Мая Манолова организира среща по искане на протестиращите медицински
Коментари Харесай

Сестри и акушерки при Мая Манолова, протестиращите в конфликт с асоциацията си

Омбудсманът Мая Манолова провежда среща по искане на протестиращите медицински експерти, която ще се състои през днешния ден в постройката на институцията. 
 Медицински сестри стачкуваха за почтени заплати, Ананиев даде обещание нарастване до 20 дни (снимки)  Медицински сестри излизат на народен митинг
Поводът са митингите на 1 март т.г. в цялата страна на медицински сестри, акушерки, лаборанти и рехабилитатори, които настояха за смяна в заплащането, изискванията на труд и статута на лечебните заведения.

Техните претенции са стартово заплащане от две минимални работни заплати, контролиране на работното време, възнаграждение на изключителния труд и други

Специалистите по здравни грижи сигнализират, че опазването на здравето е в „ клинична гибел “ и изискват незабавни и незабавни държавни ограничения за неговото излекуване. 

На 21 март те плануват разполагането на палатка пред здравното министерство, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, съобщи Мая Илиева, която е измежду уредниците, по бТВ. Тя беше безапелационна, че медицинските сестри са се разделили за митингите. Председателят на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Милка Василева обаче изрично отхвърли.

Не сме се разделили в нито един миг. Нормално беше министърът и министър председателят да поканят представителя на законовата съсловна организация на експертите по здравни грижи. Вероятно това ненапълно ядоса част от сътрудниците, тъй като когато има висок прочувствен градус, се чака да бъдат поканени хората, които са на улицата, акцентира Василева. Казахме, че не сме уредници на митинга, което в действителност е по този начин ”, добави тя.

Според Мая Илиева обаче е имало секрети позвънявания към нейни сътрудници, като по нейните думи по този метод от асоциацията са почнали да отдръпват поддръжката си от митингите.

Тайни позвънявания могат ли да бъдат потвърдени, отвърна Василева. Асоциацията не провежда митинга, само че поддържа справедливите претенции на сътрудниците, обобщи тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР