Омбудсманът Мая Манолова обяви, че още една битка на гражданите

...
Омбудсманът Мая Манолова обяви, че още една битка на гражданите
Коментари Харесай

Мая Манолова: Спечелихме битката срещу банките! Повече няма да съдят гражданите без тяхно знание

Омбудсманът Мая Манолова разгласи, че още една борба на жителите против несправедливостите е извоювана и се закани, че от на следващия ден на ред са банките. Това разяснява самата тя след приемането на второ четене на измененията в Граждански процесуален кодекс, в които влязоха пет от шест нейни оферти, съобщи 24 часа. 

Това, съгласно нея, е добър резултат. Прекратява се тормозът върху жителите, ликува омбудсманът. Гражданите към този момент няма да бъдат съдени, без да знаят. Хората ще могат да си платят дълга по време на правосъдния развой, понижават се таксите за ЧСИ, заключи Манолова. Омбудсманът не подмина без благодарности депутатите от правната комисия и напъните им да я поддържат.

Общественият бранител се закани на частните правосъдни реализатори, че в случай че още веднъж намерят малка врата в закона, тя ще отвърне с нови промени, тъй като: „ГПК не е свещена крава!“, предизвести Манолова. Именно с тази цел тя ще прави разбор на законодателните промени, признати през днешния ден, след половин година. След това ще реши дали има потребност от още корекции на Граждански процесуален кодекс в посока на отбраната на жителите от ЧСИ.

Благодаря ви за часовете труд и че застанахте на страната на вашите гласоподаватели, обърна се Манолова към депутатите. Знам, че това е първият парламент, който се реши да ограничи пълномощията на ЧСИ, сподели и от трибуната Мая Манолова и добави, че е наясно, че натискът е бил голям.  Благодаря персонално и на ръководителя на правната комисия, обърна се тя към Данаил Кирилов, който приел драговолно да го направи поради жителите. Преди това пък Кирилов също акцентира благодарността си към омбудсмана.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР