Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ „Св. Климент Охридски

...
Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ „Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Мая Манолова в акция „Купи и сподели“, събра шест колички хранителни продукти за пенсионери

Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ „ Св. Климент Охридски " единствено за три часа през днешния ден събраха в столичен магазин на комерсиалната верига БИЛЛА шест колички с хранителни артикули за великденската софра на възрастни хора.
Инициативата, в която те участваха - „ Купи и показа ", е част от Националната акция „ Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ", проведена за четвърта поредна година от омбудсмана. Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни артикули като подаяние за пенсионери, които оставяха в особено поставените за задачата на изхода колички, брандирани с логото на акцията.


В акцията през днешния ден се включиха и дъщерята на Манолова - Ралица, както и прокуристът на БИЛЛА Стоян Тачев.
„ До момента са събрани артикули за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, с изключение на жителите, на които безпределно доста благодаря за положителните им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им софра с нужните артикули ", сподели омбудсманът. Тя прикани всички, които желаят да поддържат акцията, да го създадат със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита съответно за задачата.
Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната идея - това са най-големите търговски вериги БИЛЛА, КАУФЛАНД и ЛИДЛ, като към тях се причисляват и районни супермаркети - Т МАРКЕТ, BULMAG, СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ, ВИЛТОН, СЛАВЕКС,ВИРЕЯ ЛОМ, БОРУНА И ТИК-ТАК.


Доброволците на „ Великден за всеки " от Софийски университет „ Св. Климент Охридски ", Национален алианс за работа с доброволци /гр. Пловдив, гр. Кюстендил и гр. Стара Загора/, Национално съдружие „ Младежки глас " /гр. Бургас, гр. Стара Загора/, 50 деца - членовете на „ Организацията на Българските скаути " /гр. Варна и гр. Шумен/, ЕГ „ Васил Карагьозов " от гр. Ямбол, Фондация П.У.Л.С. /гр. Перник/, Общински училищен клуб „ Екология и запазване на околната среда " /гр. Лом/ и младежи от група „ отГОворните " /гр. Горна Оряховица/ оказват подпомагане на всички, решили да поддържат самодейността. Като доброволци в „ Купи и показа " се включват още и локалните публични медиатори от гр. Шумен - Иван Капралов и от гр. Стара Загора - Надежда Чакърова.


Кампанията „ Великден за всеки - подари празник на баба и дядо " може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност

Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК -

www.redcross.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР