Омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки на деца с увреждания

...
Омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки на деца с увреждания
Коментари Харесай

Омбудсманът и майките на децата с увреждания внесоха закона за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки на деца с увреждания подадоха в деловодството на Народното събрание закона за персоналната помощ. Работихме по корекциите до 3 часа през нощта, с цел да внесем един доста добър закон. Той ще реши казуса на хората с увреждания, тъй като е ключът към самостоятелен живот, сподели Манолова.

В плана е заложено с персонален помощник да има за над 77. души. Според сметките на специалистите ще са нужни спомагателни 105 млн. лева Хората ще минават на самостоятелна оценка и на кръчма база ще се дефинира кой от какъв брой часа персонална помощ има потребност. Майките ще могат също да са асистенти.

Манолова сподели, че е получила смс от депутата Спас Панчев, който бил подготвен да го внесе в Народното събрание. Според нея депутатите ще имат време да го прегледат преди лятната си почивка, тъй като закона бил задоволително обстоен.

Предложението е законът да влезе в действие незабавно след обнародването му в държавен вестник. Даваме си сметка, че ще е належащо време, с цел да може администрацията да стартира да го ползва, сподели Манолова.

Ще продължим да протестираме до момента в който Закона не се одобри, сподели една от майките Вера Иванова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР