Омбудсманът Мая Манолова дава на прокурор поскъпването на парното и

...
Омбудсманът Мая Манолова дава на прокурор поскъпването на парното и
Коментари Харесай

Мая Манолова дава на прокурор поскъпването на парното и тока


Омбудсманът Мая Манолова дава на прокурор повишаването на парното и тока от 1 юли.

Средното повишаване на цената на електрическата сила за потребителите на контролирания пазар за новия ценови интервал е с 2,03%, а на топлинната сила с 7,33%.

Общественият бранител акцентира, че цените се подвигат при всяко покачване на цената на природния газ, само че не падат при понижение. За образец е посочено понижението на цената на синьото гориво през четвъртото тримесечие на предходната година с над 7 на 100. Това не е било отразено в цените на парното и тока.

Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и началник на Върховна административната прокуратура Ася Петрова по отношение на решенията на КЕВР за повишението на цените на парното и тока.

„ Сезирали сме и Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на жителите да апелират сходни решения, които касаят бюджета на техните семейства. Единствената опция, която остава за правна реакция, е през прокуратурата, която в случай че откри задоволително учредения, може да стачкува тези решения на КЕВР “, разгласи Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР