Омбудсманът Диана Ковачева скочи срещу вдигането на цените на билетите

...
Омбудсманът Диана Ковачева скочи срещу вдигането на цените на билетите
Коментари Харесай

Омбудсманът скочи срещу вдигането на цените на билетите в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева скочи против повдигането на цените на билетите в градския превоз в София. Тя изпрати мнение до ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев по отношение на тъжби на жители, свързани с плануваните промени в изискванията за пътешестване, оповестява БНР.

Тя възразява против плануванаъа друга цена за пазаруване на един и същи билет - за еднократно пътешестване без право на прехвърляне, според от това дали е платен от лидер на транспортно средство, каса или автомат на територията на метростанция  на стойност 2 лева или от каса, отвън територията на метростанция на цена 1.60 лева

Подчертава, че това не е съобразено с незадоволителните на брой пунктове за закупуване на билети и по-скоро се явява глоба за тези, които не са съумели да си купят билет по електронен път.

Омбудсманът е и против заложеното условие пасажерът да валидира билет за еднократно пътешестване без прехвърляне в границите на 60 минути от издаването му. 

Не е съгласна и с  отпадането на до момента съществуващи транспортни документи - месечната карта за една линия наземен превоз и метро и електронната карта за 10 еднократни пътувания. 

Ковачева възразява също против  отпадането и на месечната карта за метро, за която съгласно нея не се предлага подобаваща опция. 

Тя пита за какво е отпаднала и опцията за пътешестване с еднодневната карта за всички линии, с която се пътува гратис при мощно нечист въздух.

Според омбудсмана плануваното таксуване на пасажерите съгласно пропътувано време - 30 и 60 мин. също е противоречиво, поради обсега на транспортната мрежа, честите тапи, изключително в пиковите часове и неспазването на разписанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР