Омбудсманът Диана Ковачева съобщи, че е изпратила препоръка до председателя

...
Омбудсманът Диана Ковачева съобщи, че е изпратила препоръка до председателя
Коментари Харесай

Омбудсманът се обяви против искането увеличение на цената тока

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че е изпратила рекомендация до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) инж. Иван Иванов, в която изрично се опълчи на настояванията на трите електроразпределителни сдружения - " ЧЕЗ Електро България " АД, ", за повишение цената на тока през новия регулаторен интервал - 1 юли 2021 година - 30 юни 2022 година

Диана Ковачева упорства пред КЕВР за бистрота, обективност и безпристрастност при взимане на идното решение за одобряването на цените в бранш " Електроенергетика ".

Омбудсманът желае да се обезпечи баланс сред ползите на енергийните предприятия и гаранции за отбрана на жителите - клиенти на сдруженията, в това число посредством правенето на неутрален и справедлив разбор за осъществяването на индикаторите за качество.

" Обезпокоително на фона на усложнената епидемиологична конюнктура, която докара жители и бизнеса до огромни финансови усложнения, е желаното нарастване от ЧЕЗ на 44% на нощната цена, както и междинното нарастване на Енерго-Про – 1,6%, и на ЕВН – 2% ", показва публичният бранител.

Диана Ковачева припомня, че през 2020 година недоволствата в институцията на омбудсмана, свързани с некачествени електроснабдителни услуги, са нарастнали доста. Основните недоволства на жителите са за честите спирания, ниското захранващо напрежение, повредите по електроразпределителната мрежа и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР