Омбудсманът Диана Ковачева призова спешно да се окаже помощ на

...
Омбудсманът Диана Ковачева призова спешно да се окаже помощ на
Коментари Харесай

Омбудсманът призова за спешни помощи за пострадалите от наводненията в Западна България

Омбудсманът Диана Ковачева прикани незабавно да се окаже помощ на засегнатите от наводненията в Западна България. В " Денят стартира с Георги Любенов " Ковачева съобщи, че не е обнадеждаващо, че проблемите от последното злополучие в Карлово още не са решени.

“Хората са притиснати до стената - природата е немилостива, хората бедстват, само че страната би трябвало да е на мястото си и повлияе на последствията и да помогне на хората да живеят доколкото е допустимо обикновено и бързо да се възстановят ”, акцентира тя.

Диана Ковачева разяснява и плануваното от 1 юли повишаване на тока, парното и топлата вода. Според нея не е неуместно да се заплаща в поти по-висока цена за топлинна сила при тези ниски цени на газа.

“Това се дължи на неналичието на всякаква аргументация, както и на една разпоредба, която дава опция на топлофикациите да си поставят едни климатични корекции, в които те непрозрачно да образуват към момента прогнозните сметки… Но сметките не са единственото злополучие, което атакува хората - от 1 юли първото, което ще се случи, е, че още веднъж ще стартират да заплащат 20% Данък добавена стойност, което ще усили сметките. По-лошото е, че няма никаква връзка сред цената на природния газ, която сега е ниска и високата цена на топлинната сила. Тази връзка се къса и хората вярно имат чувството за неправда. Смятам за неуместно при ниска цена на природния газ хората да заплащат по-висока в пъти цена на топлинната сила ”, съобщи националният омбудсман.

По думите ѝ това се дължи на събитието, че КЕВР е открил, че топлофикациите дължат 156 млн. лв. за природен газ за предходния отоплителен сезон, а действително видяно, тези отговорности в този момент ще се поемат от потребителите.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР