Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието

...
Коментари Харесай

Омбудсманът организира онлайн среща за дистанционното обучение. Красимир Вълчев ще отговаря на въпроси на родители |

Омбудсманът Диана Ковачева провежда онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тематика „ Проблеми пред отдалеченото образование “ по време на епидемиологичната конюнктура.

В рамките на час и половина министърът ще дава отговор по тъжби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, шефове на учебни заведения и цивилен организации. Ще бъдат заложени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма потребност от поддръжка в тази тежка обстановка.

Срещата ще се организира на следващия ден, 10 декември 2020 година, от 9.30 часа в платформата ZOOM: https://zoom.us/j/91547431366?pwd=N3FFb2I0WlQwQS95aHdBNWtLUmFoQT09

Тя ще се излъчва в действително време и във Facebook профила на омбудсмана – Diana Kovatcheva

Инициативата на омбудсмана е в границите на Международния ден за отбрана правата на индивида – 10 декември. Основно човешко право е Правото на обучение, основно значение за развиването на качествата на хората, за справяне с бедността и общественото изключване. Пандемията на процедура сложи милиони деца по света пред отпадане от просветителната система и България не прави изключение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР