Омбудсманът Диана Ковачева категорично не одобрява връщането на децата от

...
Омбудсманът Диана Ковачева категорично не одобрява връщането на децата от
Коментари Харесай

Омбудсманът не одобрява връщането на децата в онлайн обучение

Омбудсманът Диана Ковачева изрично не утвърждава връщането на децата от учебно заведение у дома поради покачващите се случаи на COVID-19.  За тези деца онлайн образованието не може да бъде наречено качествено образование. Поколения ще има белег от онлайн образованието и дребните деца не могат да бъдат обучавани у дома, сподели тя в утринния блок на Българска национална телевизия.

Според Ковачева би трябвало да има гъвкави форми на образование. По думите ѝ там, където родителите отхвърлят децата им да бъдат тествани, би трябвало да могат да останат онлайн, само че би трябвало тези деца, които се тестват и са здрави, да се върнат на учебно заведение. Тя настоя имунизирането да остане непринудено, а не наложително. 
 Омбудсманът изиска незабавно безвъзмездни антигенни проби и документ за антитела Омбудсманът изиска незабавно безвъзмездни антигенни проби и документ за антитела
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендации до здравния и обществения министър по отношение на новите ограничения за битка против разпространениет...

Има разнообразни отзиви за имунизирането и за преболедувалите, като Ковачева вижда разминаване и разнобой сред лекарите за имунизацията. Въпросът с антителата би трябвало да бъде решен и в случай че се дава документ след първа доза какво става с хората, които са преболедували и имат висок титър на антитела, недоумява Ковачева.

Тя открои и различен проблем – хората, които не могат да бъдат имунизирани заради медицински аргументи. Хората нямат задоволително време да се имунизират, би трябвало да има предсказуемост за това какви ограничения да подхващат. Към момента откогато влезе заповедта на служебния здравен министър за зелените документи нито има безвъзмездни проби, нито хората могат бързо да реагират, разяснява Ковачева.

Диана Ковачева добави, че заповедта на здравния министър е оспорена от няколко страни, само че тук въпросът е обвързван с доста късия период по нейното приемане и въвеждане. 

Тя получава сигнали от пациенти от това, че нямат достъп до коронавирус зоните. Към сегашния миг откритите коронавирус зони не са задоволителни, а тук-там като Видин и Силистра няма такива коронавирус центрове. Хората, които нямат достъп до коронавирус зоните по какъв начин да си получат безплатните медикаменти?, запита Диана Ковачева.
 Омбудсманът пита по какъв начин по този начин няма закон, с цел да се дават помощи за отопление за най-бедните Омбудсманът пита по какъв начин по този начин няма закон, с цел да се дават помощи за отопление за най-бедните
Тъй като няма законово определение що е то " енергийна беднотия ", не можем да окажем съответна енергийна помощ на най-нуждаещите се. Това...

По отношение на растящите сметки на ток, парното и рецесията в този бранш, Ковачева съобщи, че е изпратила питане до министъра на енергетиката дали има енергийна подготвеност страната за идния есенно-зимен сезон. Държавата би трябвало да поеме част от тази тежест, с цел да може хората да се оправят през есенно-зимния сезон, настоя Диана Ковачева. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР