Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът инициира онлайн среща с Вълчев по проблемите на дистанционното обучение

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент провежда онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 на тематика „ Проблеми пред отдалеченото образование “ по време на епидемиологичната конюнктура. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана.

В рамките на час и половина министърът ще дава отговор по тъжби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, шефове на учебни заведения и цивилен организации.

Ще бъдат заложени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма потребност от поддръжка в тази тежка обстановка.

Срещата ще се организира на 10 декември 2020 година от 9.30 часа в платформата ZOOM -. Тя ще се излъчва в действително време и във фейсбук профила на омбудсмана –.

Инициативата на омбудсмана е в границите на Международния ден за отбрана правата на индивида – 10 декември. Основно човешко право е Правото на обучение, основно значение за развиването на качествата на хората, за справяне с бедността и общественото изключване.

Пандемията на процедура сложи милиони деца по света пред отпадане от просветителната система и България не прави изключение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР