Омазнен черен дроб – ето за кои симптоми да следите!

...
Омазнен черен дроб – ето за кои симптоми да следите!
Коментари Харесай

Симптоми при проблеми с черния дроб

Омазнен черен дроб – ето за кои признаци да следите!

Черният дроб е най-голямата жлеза в тялото, която синтезира хормони и ензими, обезврежда токсините и взе участие в метаболитните процеси. Но под въздействието на разнообразни фактори с течение на времето се “замърсява ” с токсични субстанции. В този случай работи с по-голямо натоварване, заради което не постоянно се оправя със своите отговорности. При най-малките признаци на омазнен черен дроб би трябвало неотложно да се консултирате с доктор.

Подготвили сме за вас 9 признака, на които си коства да се обърне внимание.

Болка или тежест в горната част на корема
Ако консумирате прекалено много мазни храни, това може да докара до увеличение на черния дроб. В резултат на това се усилва натискът върху гърдите и горната част на корема. Подутият корем също е вероятен симптом на повреден черен дроб.

Неразположение
След консумация на мазни храни можете да се почувствате зле, обърнете внимание на признаци като: тежест в червата, гадене, световъртеж, от време на време повръщане и диария.

Чувствителна кожа и пожълтяване на склерата на очите
Ако черният ви дроб е претрупан с отрови, това ще повлияе на кожата ви и ще провокира раздразнение и обрив. Дори вашите стъпала могат да пожълтеят. Това се случва, когато кръвта съдържа прекалено много билирубин, който черният дроб не може да трансформира в безвредни съединения.

Умора и уязвимост
Хората, които имат проблеми с черния дроб, постоянно се усещат изтощени и нямат вкус. Когато тези признаци са непрекъснати и не са свързани с нормална изтощеност, потърсете здравна помощ.

Температура
В някои случаи пациентите имат болки в корема, усещат се доста изтощени. Ако имате същите признаци, не забравяйте да наблюдавате телесната си температура. Ако е нараснала, това е вероятен сигнал, че има инфекциозен или заразен развой.

Болка в мускулите
Ако мускулите и ставите ви непрекъснато ви болят или имате синини по кожата и краката се подуват, допустимо е това да е нарушаване на функционалността на черния дроб.

Промяна на цвета на урината и изпражненията
Урината ви може да стане по-тъмна и изпражненията ви по-светли, в случай че черният ви дроб не се оправя със дилемите си.

Сърбеж по тялото
Може да имате сърбежи по тялото, което се дължи на застой на жлъчката. Така тялото реагира на всички насъбрани отрови, които черният дроб не може да обезвреди.

Кръвотечение
Рядък признак, само че въпреки всичко може да е причина. Честото кървене от носа, появяването на синини без забележима причина, могат да бъдат признаци на неприятна чернодробна функционалност.

Черният дроб е филтър, който непрестанно почиства човешката кръв от нездравословни за тялото субстанции.

Избягвайте потреблението на алкохол, мазна храна, липса на физическа интензивност, банкет на добавки за намаляване и голословно постоянно потребление на болкоуспокояващи.

Вижте още: Най-меките и вкусни домашни кифлички

За да е здрав черният дроб, би трябвало освен да се откажете от неприятните привички и да успехите всичките му „ врагове “, само че и да се храните вярно.

Приемайте задоволително количество вода, извара, куркума, пчелен мед, пълнозърнеста каша, плодове: печени ябълки, банани, праскови, кайсии и круши и зеленчуци: тиква, моркови, цвекло, карфиол, тиквички.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР