Омар - шофьорът на автобуса, убил двама полицаи в Бургас,

...
Омар - шофьорът на автобуса, убил двама полицаи в Бургас,
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса, убил двама полицаи, и помагачите му остават в ареста

Омар - водачът на рейса, умъртвил двама служители на реда в Бургас, и неговите помагачи остават за непрекъснато в ареста. Това реши през днешния ден Районният съд в Булргас. 15-годишният Омар е главен обвинен за гибелта на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Помагачите на Омар са 18-годишният Ахмад, който отговарял за настаняването на мигрантите в рейса, а третият сириец, на 49 година, Абдулах, е работел като механик и е обезпечил рейса, написа БТВ.
Прочетете още
Съжалявам за случилото се, в никакъв случай не съм мислил, че ще стане по този начин. Имах потребност от пари, с цел да дойдат родителите ми в България. Не съм желал да слага в заплаха никого. Обещавам, че в никакъв случай няма да нарушавам законите и да се занимавам с противозаконна активност. Това съобщи по-рано пред съда Омар.

" Простете ми, доста съм гладен, нямам никакви пари. Не съм мислил неприятно на никой, споделиха ми, че по този начин ще изкарам пари ", сподели пред съда Ахмад. 

  " Съжалявам за починалите служители на реда, не съм мислил, че ще стане по този начин. Аз съм сериозен човек, който почита реда в България, имам работа тук. Имам четири деца. Тръгнах от Сирия поради войната, където фамилията ми не можеше да продължи да живее. В България съм получавал единствено положително отношение ", добави Абдулах. 

" Ролята на всеки от тримата арестувани приказва за доста добре проведена скица, която евентуално са ползвали и обратно във времето си която са намерили добър метод за набиране на финансови средства ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура– Бургас Мария Маркова.

По време на гонката Ахмад от самото начало е окуражавал дейностите на водача, не се е опитал да го спре, а карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, сред седалките, в това число и бебета. Абдулах обезпечил рейса и давал препоръки на неправоспособния Омар по какъв начин да го ръководи, помагал в набелязването на трасето. Той е " мозъкът " на цялата интервенция. 

Пред съда през вчерашния ден и по време на разпита Омар е декларирал, че се опитал да спре рейса, само че спирачките му отказали. Свидетелските показания, в това число и тези на гранични служители на реда, взели участие в гонката, обаче потвърждават противоположното – че е нараснал скоростта директно преди удара с полицейския автомобил. Според прокуратурата сириецът " няма никакви морални и етични задръжки освен да отнеме човешки живот, само че и да заплаши транспортираните от него хора, а осъщественото закононарушение е очевиден удар против държавността. "  

Държавното обвиняване сложи под подозрение неговата възраст. Задържаният е безапелационен, че е малолетен. Пред съда Омар Мохамад Али Аднан изясни, че е роден през 2007 година, необразован е, не може да написа и да чете, а фамилията му е останало в Турция. Прокурорът се усъмни в действителната му възраст.     

" Има известно несъгласие сред данните, които са подадени от Държавната организация за бежанците, и една дата, която е посочена в самата характеристична информация. Лично за мен на този стадий не знам дали се касае за техническа неточност, някакво противоречие, само че това следва детайлно и подробно да бъде тествано ", съобщи през вчерашния ден наблюдаващият прокурор Димитър Узунов.      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР