Карлос Алкарас е новият шампион на Ролан Гарос и така

...
Карлос Алкарас е новият шампион на Ролан Гарос и така
Коментари Харесай

21-годишният Карлос Алкарас пише история! Спечели Ролан Гарос в 5-сетова драма

Карлос Алкарас е новият първенец на Ролан Гарос и по този начин завоюва своята трета купа от Големия шлем. 21-годишният тенисист пречупи Александър Зверев в 5-сетово представление, осъществявайки своя втори следващ поврат от 1:2 сета - 6:3 2:6 5:7 6:1 6:2 за 4 часа и 20 минути игрово време, съобщи tennis.bg Така Карлитос записа името си със златни букви в историята на тениса, тъй като към този момент е най-младият тенисист триумфирал с " мейджър " трофеи на всички три разнообразни настилки.
Прочетете още
Зверев стартира мача доста нервно, допускайки две следващи двойни неточности. Това накара Саша да смени своята ракета, а резултатът беше позитивен, защото той доближи до геймбол. Вихрените офанзиви на испанеца обаче изправиха олимпийския първенец до стената и видяхме пробив още в първия гейм на мача. Самият Алкарас обаче също беше нервозен и допускаше редица нетипични за себе си неточности, което резултира в изработката на незабавен рибрейк от страна на международния номер 4.

Карлитос по никакъв метод не се тормози от това и той продължаваше да е доста по-креативен от двамата на корта. Бившият номер едно оставяше на място противника си, изпълнявайки фамозни къси топки, а уинърите непрестанно се увеличаваха в неговата сметка. Зверев пък явно не беше подготвен психически за този край и инкасира нов брейк, а този път Алкарас не трепна и затвърди задатъка си, с цел да поведе с 4:2 гейма.

Шампионът от Рим съумя да завоюва идващото си подаване и се задържа още малко в сета, единствено че той нямаше никакъв отговор против енергийната бомба от другата страна на мрежата, която постави точка на първата част с третия си пробив, който реализира благодарение на извънреден завършващ форхенд по скъсения диагонал.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР