Омар и негов съучастник били задържани ден преди трагедията, но

...
Омар и негов съучастник били задържани ден преди трагедията, но
Коментари Харесай

Демерджиев: 16 граничари носят вина за прегазените полицаи в Бургас

Омар и негов съизвършител били арестувани ден преди нещастието, само че след едночасов арест ги пуснали, заяви министърът на Министерство на вътрешните работи
Срещу 16 чиновници на гранична полиция са били формирани дисциплинарни производства и са събрани данни за дейности от тяхна страна, които са довели до гибелта на двамата бургаски служители на реда, премазани от рейс с мигранти на 25 август тази година. Това разгласи в Бургас служебният министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Докладът от инспекцията на инспектората към Министерство на вътрешните работи към този момент е изпратен в прокуратурата ", посочи вътрешният министър.

" Сред 16-те проверявани чиновници, за които има събрани данни за осъществени закононарушения, са началниците на гранична полиция Бургас и Малко Търново, както и на районното ръководство. Един от началниците към този момент е подал оставка, други двама са били командировани ", сподели още Демерджиев.
 
Той изнесе още един забавен факт от следствието - служителите на реда са били известени за рейса и пратени да го спрат, едвам 3 минути преди автобусът да навлезе в кръговото кръстовище " Трапезица ", където стана нещастието. Не е ясно за какво е реагирано толкоз късно, откакто цели 17 минути преди този момент рейсът е бил преследван в опит да бъде спрян.

Преди брифинга с публицисти Демерджиев се срещна със фамилиите на двамата служители на реда и персонално ги уведоми за резултатите от приключващата инспекция.

Разследват се и още няколко чиновници на гранична полиция, които са обвинени, че са прибирали персонални движимости от хванати мигранти.

Относно украинските бежанци Демерджиев сподели, че държавните бази, в които ще бъдат настанени, са с потенциал 34 хиляди места и към този момент са получени описи за тях в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР